Šiukšlėse skęstančiuose Šilainiuose žadama imtis priemonių: nusitaikė į vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Šiukšlėse skęstančiuose Šilainiuose žadama imtis priemonių: nusitaikė į vairuotojus

Asociatyvi / Skaitytojų nuotr.

Atšilus orams Šilainių gyventojams „akis rėžia“ šalia naujųjų pusiau požeminių atliekų konteinerių paliekami tuntai šiukšlių, sukrautų į maišelius, skirtus maisto prekėms nešti. Stebėdami pastarąjį reiškinį mikrorajono gyventojai baiminasi graužikų antplūdžio.

[galerija kiek=”4″]

„Nuo tada, kai išvežė senuosius atliekų konteinerius ir pradėjo eksploatuoti naujuosius, atsirado pastoviai pasikartojanti problema. Graudu, nes gali būti, kad Rasytės gatvės 36-38-40 namų teritorijoje apsigyvens didelė banda žiurkių. Įdomu, kodėl šiukšlės, sukrautos aplink konteinerius, yra pamirštamos išvežti kartu su kitomis? Mokesčių sumos atsiųsti nepamiršta, o štai, atlikti darbus tinkamai – pamiršta“, – piktinasi kauniečiai.

Pasak gyventojų, nuotraukose užfiksuoti vaizdai – pirmadienio ryto. Šios atliekų krūvos esą pildomos ir didėja jau nuo praėjusio penktadienio.

Apie situaciją Šilainiuose su portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistais sutiko pasikalbėti bendrovės „Kauno švara“ Atliekų tvarkymo skyriaus vadovas Rimas Grigonis.

„Nuotraukose užfiksuota netvarka buvo sutvarkyta pirmadienio rytą. Anksčiau šiuo adresu nusiskundimų nebuvo gauta“, – tikino jis.

R. Grigonio teigimu, pastebima, kad atėjus pavasariui ir įsibėgėjus pavasariniam švarinimuisi, pradeda daugėti atliekų, ypač po savaitgalio .

„Jos ima kauptis šalia konteinerių ir kartais, kaip ir pastaruoju atveju, atliekų išvežimo pagal nustatytą grafiką (aut. past. pirmadieniais/trečiadieniais/penktadieniais) ima nebeužtekti. Ieškome sprendimo būdų situacijai spręsti. Vienas iš jų – konteinerių tuštinimas sekmadieniais. Tačiau čia susiduriame su kita dilema – daugiabučių kiemai gausiai pristatyti automobilių, todėl savaitgaliais kone neįmanomas privažiavimas sunkiasvorėms mašinoms“, – komentavo „Kauno švara“ atliekų tvarkymo skyriaus vadovas.

Pasak jo, minėtu klausimu esą jau informuotas Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyrius, prašant, jog būtų įrengti automobilių statymą prie konteinerių aikštelės draudžiantys ženklai. Taip pat, teigia R. Grigonis, šioje Rasytės gatvės teritorijoje svarstoma galimybė įrengti papildomus konteinerius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA