Sujudimas Kaune – pasiruošimas „Černobyliui“ baigtas (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Sujudimas Kaune – pasiruošimas „Černobyliui“ baigtas (nuotraukų galerija)

R. Tenio nuotr.

Daugelis kauniečių jau vakar pastebėjo šalia „Akropolio“ išdygusį vagonėlių miestelį, o šiandien technika užplūdo Trakų ir Krėvos gatves. Miesto centre pradėtas amerikiečių ir britų kuriamo vaidybinio filmo „Černobylis“ filmavimas – šiandien kūrybiniai darbai vyko viduje, o rytoj kameros kelsis laukan.

Filmų ir televizijos industriją aptarnaujančios Jungtinės Karalystės įmonės „Movie Makers“ transporto priemonės vakar įsikūrė automobilių stovėjimo aikštelėje prie Karmelitų bažnyčios.

„Kas vyksta Kaune“ pavyko sužinoti, kad visą filmo kūrybinę komandą, suplūdusią į Kauną, sudaro apie 180 žmonių. Šiandien filmavimai prasidėjo Vytauto prospekto 58 numeriu pažymėtame art deco ir moderno stiliaus pastate, išdygusiame 1928 m.

Jau rytoj darbas vyks atvirose miesto erdvėse, kūrėjai kelsis į gatvę. Tuo tarpu kai kur trumpam bus ribojamas eismas. Komanda dirba vienuolikos valandų pamainomis, nuo 15.30 val. iki 2 val. nakties. Pusė šio laiko skiriama filmuoti dieninėms scenoms, pusė – naktinėms.

„Černobylis“ – penkių dalių serialas, žiūrovams priminsiantis daugiau nei prieš tris dešimtmečius visą pasaulį sukrėtusią Černobylio atominės elektrinės katastrofą.

Tikrais įvykiais paremta drama pasakos paprastų, šios tragedijos tiesiogiai paliestų žmonių istorijas. Eiliniai elektrinės darbuotojai, lemtingą naktį budėję gaisrininkai bei medikai, savanoriauti priversti kariai ir kalnakasiai – tikrieji šios istorijos didvyriai.

Istoriją ekrane prodiusuoti ėmėsi du pasaulinio lygio transliuotojai – HBO ir „Sky Atlantic“. Režisuoti pakviestas Johanas Renckas. Pagrindinius vaidmenis atliks pasaulyje pripažinti aktoriai Jared Harris, Stellan Skarsgård ir Emily Watson.

Kaune prasidėję didelio masto filmavimai vėliau kelsis į įvairias Lietuvos vietas ir iš viso truks apie 5 mėnesius. Nedidelė dalis medžiagos bus susukta ir Ukrainoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA