Sekmadienio iškyla Kleboniškio miške apkarto: nenuostabu, kad visos pakrūmės priterštos | Kas vyksta Kaune

Sekmadienio iškyla Kleboniškio miške apkarto: nenuostabu, kad visos pakrūmės priterštos

Skaitytojos nuotr.

Besibaigiant savaitgaliui kaunietė „Kas vyksta Kaune“ papasakojo apie ne pačią maloniausią iškylą gamtoje. Šiandien su drauge patraukusi į Kleboniškio miško parką nedidelio pikniko, skaitytoja ten atrado kalnus šiukšlių, o greitai nustatė ir priežastį, kodėl atliekos metamos kur papuola.

[galerija kiek=”4″]

„Šiandien su drauge suplanavome smagiai praleisti laiką – pagalvojome, kad oras tobulas pasėdėti miške ir kažką išsikepti. Pasirinkome vieną iš poilsiaviečių Kleboniškio miške, kur yra stalas, suoliukai“, – pasakojimą pradėjo Justė.

Čia paliktas šiukšlynėlis, terodantis iškylautojų sąmoningumo trūkumą, iš pradžių jos nenustebino. Kad laiką gamtoje leisti būtų maloniau, draugės aprinko svetimas šiukšles. Tuomet vienkartinėje kepsninėje pasigamino mėsos, pavalgė ir visas šiukšles susirinko.

Susirinkusios savo ir kitų šiukšles, kur jas išmesti parke iškylautojos taip ir nerado / Skaitytojos nuotr.

„Ir tada staigmena staigmena – kiek ėjome, niekur Kleboniškyje neradome šiukšliadėžės. Parko prieigose kabo labai iškalbinga iškaba, nurodanti, kur skambinti pamačius šiukšlintoją. Tik mes su drauge susimąstėme – jei taip nenorime, kad terštų mišką, gal reikėtų bent vieną šiukšliadėžę pastatyti? Bent jau prie pagrindinio tilto?“ – dėstė Justė.

Šiukšles kaunietės tvirtina išsinešusios ir išmetusios artimiausiame konteineryje, kuris buvo maždaug už pusės kilometro – prie Šiaurės pr. 43 namo, netoliese parduotuvės „Čia“.

Atliekas teko nešti iki pat Šiaurės prospekto / Skaitytojos nuotr.

„Nenuostabu, kad visos pakrūmės pilnos šiukšlių tiek pačiame Kleboniškyje, tiek už jo, jei nėra nei vienos šiukšlinės“, – sekmadienio potyrius reziumavo Justė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA