Kultinėje JAV laidoje – kaip iš akies trauktas D. Trumpas ir „čigonė“ D. Grybauskaitė | Kas vyksta Kaune

Kultinėje JAV laidoje – kaip iš akies trauktas D. Trumpas ir „čigonė“ D. Grybauskaitė

Stopkadras

Keistokas Baltijos valstybių vadovų susitikimas Vašingtone su Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu Donaldu Trumpu nepraslydo pro akis JAV politinės satyros kūrėjams. Populiarioje National Broadcasting Company (NBC) kanalo laidoje „Saturday Night Live“ sukurpta D. Trumpo pokalbio su aukštais svečiais ir spaudos konferencijos parodija, kurioje nemažai dėmesio skirta Daliai Grybauskaitei.

Vakarinių pokalbių ir humoristinių eskizų šou „Saturday Night Live“ NBC transliuojamas kiekvieną šeštadienį nuo 1975 m. ir stebimas daugiau kaip 8 mln. žiūrovų. Kelių minučių ilgumo konferencijos parodijoje savimi pasitikintį ir arogantišką D. Trumpą, kalbinusį Lietuvos vadovę, suvaidino žinomas amerikiečių aktorius Alecas Baldwinas.

D. Grybauskaitę suvaidino aktorė Kate McKinnon, anksčiau taip pat įkūnijusi D. Trumpo patarėją Kellyanne Conway ir varžovę Hillary Clinton. Tuo tarpu Latvijos prezidentą Raimondą Vėjuonį vaidino Alexas Moffatas, o žodžio neištarusią Estijos vadovę Kersti Kaljulaid – Heidi Gardner. Šiandien į portalą „YouTube“ įkeltas vaizdo įrašas jau surinko daugiau kaip 300 tūkst. peržiūrų.

Pačioje epizodo pradžioje pasišaipyta iš D. Trumpo abejingumo administracijos duodamiems nurodymams, neva nemokėjimo skaityti. Norėdamas tai paneigti, JAV prezidentas sveikinimą Baltijos šalims „skelia“ iš lapo, nors pripažįsta, kad tai daryti jam nepatinka, o ir sekasi sunkiai.

„JAV ir Baltijos valstybes sieja ypatingas ryšys. Dieve, kaip noriu suplėšyti tą lapą. Mums didelė garbė minėti šių šalių išsivadavimo iš okupanto gniaužtų šimtmetį (sunkiai sekasi ištarti – „Kas vyksta Kaune“) – Dieve, tai užknisa – nes mūsų tautos yra tikros draugės“, – vargais negalais užbaigia parengtą tekstą bei apsidžiaugia galėsiantis improvizuoti D. Trumpas.

Ir iš karto pasveikina Vladimirą Putiną su puikia ir nepaprastai skaidria pergale Rusijos prezidento rinkimuose, nors užrašuose buvo griežtai nurodyta to nedaryti.

„Užteks mano sapaliojimų – greičiau pereikime prie Baltijos šalių ir viską užbaikime, – D. Trumpas atsisuka į D. Grybauskaitę. – Čigone, jūs pirma.“ Nesutrikusi Lietuvos vadovė padėkoja už sveikinimą, priversdama D. Trumpo personažą išsiviepti ir tęsia tvirtindama, kad lietuvių ir amerikiečių tautos labai panašios.

Tuo tarpu Baltųjų Rūmų šeimininkas ima nuobodžiauti bei užsnūsta, o D. Grybauskaitei baigiant kalbą prabunda ir išraiškingai plodamas mintyse bando savo priversti neatkreipti dėmesio į Lietuvos prezidentės šukuoseną. „Ačiū už puikią kalbą, beje, jūsų šukuosena beprotiška“, – nesusilaiko D. Trumpas ir sukasi į Latvijos bei Estijos vadovus.

R. Vėjuoniui delegavęs nepatogų JAV žurnalistės klausimą, D. Trumpas sulaukia visai nedviprasmiško kirčio, kad Latvijoje yra laikomas melagiu. Nesutrikęs D. Trumpas prašo pereiti prie kito klausimo. „Mėginkime gerai praleisti laiką – šie trys sukorė ilgą kelią iš Švilpynės“, – pasišaipo jis, priskirdamas Baltijos šalių vadovus Hogvartso moksliukų koledžui.

Latvijos žurnalistui paklausus, ar JAV Nacionalinės gvardijos dislokavimas prie Meksikos sienos nėra betikslis, D. Trumpas taria, kad sieną privalu saugoti ir ima vaizdingai pasakoti, kaip nelegalūs migrantai plūsta į JAV šarvuotų sunkvežimių vilkstinėmis – įsijautusį JAV prezidentą pertraukia D. Grybauskaitė pastebėdama, kad jis paišo sceną iš filmo „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“. „Teisingai, jie pašėlę maksikiečiai“, – atkerta D. Trumpas ir užbaigia parodiją rėždamas, kad jam nerūpi Amerika ir jos žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA