Po 17-os metų pertraukos į Eurolygos atkrintamąsias patekęs „Žalgiris“: apetitas auga bevalgant | Kas vyksta Kaune

Po 17-os metų pertraukos į Eurolygos atkrintamąsias patekęs „Žalgiris“: apetitas auga bevalgant

delfi.lt 2018/04/07 16:51
DELFI nuotr.

Kauno „Žalgiris“ vakar saldžia pergale baigė Eurolygos reguliarųjį sezoną bei žengė į atkrintamąsias varžybas. Tokių kovų patirties iš visų „Žalgirio“ krepšininkų turi tik du. Visiems kitiems žaidėjams atkrintamosios bus naujas nuotykis, kurio jie nekantriai laukia, o užtikrintai žino tik viena – taip toli nuėję, sustoti neketina.

Prieš dvejus metus vilkėdamas Belgrado „Crvena Zvezda“ marškinėlius Eurolygos atkrintamosiose kovojo Vasilije Micičius, o dar prieš 16 metų ten su Liublianos „Olimpija“ pateko Beno Udrihas. Tiesa, nė vienam iš jų atkrintamosiose varžybose nėra pavykę laimėti.

Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas po triumfo svečiuose prieš Pirėjo „Olympiakos“ pripažino tiksliai nežinantys, ko tiksliai atkrintamosiose varžybose galima laukti. Žalgiriečiai pasidalino savo mintimis apie reguliariojo sezono pabaigą ir būsimas kovas su Graikijos klubu ketvirtfinalyje.

Užpyko ant savęs

Penktadienį Pirėjuje po didžiosios pertraukos prabilęs ir kelis svarbius tritaškius pataikęs A. Milaknis teigė, jog slogiai startavusiems žalgiriečiams perlaužti rungtynių eigą leido antroje mačo pusėje atsiradęs susikaupimas. Snaiperis sakė, kad atkrintamosiose pradėti žaisti bus būtina nuo pirmųjų minučių.

„Gal perlaužti rungtynes padėjo pyktis ant savęs. Kažkaip tą pirmą rungtynių pusę žaidėme gėdingai ir beviltiškai. Kažkaip neradome savęs nei puolime nei gynyboje. Ką kažkur tarėmės ir galvojome, nieko nepildėme ir buvo labai blogai. Antroje pusėje kažkaip jautėsi, kad jie pabėgę, bet reikėjo tik susikaupimo ir šaltos galvos. Antroje pusėje viską kažkaip pakeitėme ir sugrįžome į rungtynes, o paskui, žinote. Rungtynių galas buvo loterija.

Jau ne pirmos rungtynės, kai pirmoje pusėje gauname tą šaltą dušą, deficitą, ir tada iš visų jėgų antroje pusėje bandome kapstytis. Iš pradžių neišeina mums taip susikaupti ir sužaisti. Tai daug ką parodo. Atkrintamosiose varžybose tokie sugrįžimai bus dar sunkesni ir galbūt sunkiau išpildomi, nes visai kitaip žais ir priešininkai, kurie sugrįžimų taip lengvai nedalins“, – kalbėjo 8 svarbius taškus Pirėjuje pelnęs A. Milaknis.

Viskas prasidės iš naujo

„Žalgirio“ gynėjas svarstė, jog susitikimo pradžioje koją komandai galimai kišo motyvacijos stoka. Kauniečiai jau ketvirtadienį žinojo, jog reguliariajame sezone jie užims šeštąją vietą, o dėl tokio žinojimo nusiteikti mačui buvo sudėtinga.

„Dėl išankstinio žinojimo apie šeštąją vietą šiose rungtynėse mums buvo sunkiau. Viskas jau suskaičiuota, tavo vieta aiški, neturi dėl ko kovoti – nei pakilsi, nei nukrisi. Vis dėlto esame klubas, kuriam svarbi kiekviena pergalė. Svarbi tiek kiekvienam iš mūsų asmeniškai, tiek fanams, miestui ir visiems rėmėjams. Būtų nuodėmė nesistengti ir nurašyti tokias rungtynes kaip nesvarbias ar nieko nelemiančias. Visos tokios pergalės džiugios.

Džiugu užbaigti reguliarųjį sezoną pergale ir dar išvykoje. Sezoną vertiname gerai. Gal kažkiek ir nesitikėjome sezono pradžioje tiek užkilti ir tokią vietą užėmus patekti į atkrintamąsias. Dabar būtų nuodėmė sustoti ir nebandyti kabintis toliau. Sakau, apetitas auga bevalgant. Istoriją gali sukurti dar geresnę negu yra“, – dėstė žalgirietis.

Kauno ekipa reguliariajame sezone nugalėjo „Olympiakos“ abiejuose tarpusavio susitikimuose, tačiau A. Milaknis nemano, kad tai ką nors reikš ketvirtfinalio serijoje, kurioje klubai kovos iki trijų pergalių.

„Manau, jog reguliarusis sezonas nieko nereiškia. Nesu buvęs atkrintamosiose varžybose, neįsivaizduoju, kaip ten yra, bet manau, kad bus visiškai visiškai kitaip. Bus ir atmosfera kita, ir tas visas ažiotažas ar dar kažkas. Vis tiek kažkas bus naujo. Dabar dairytis į pergales, kad du kartus laimėjome, tai dabar vėl laimėsime… Net neįmanoma to sulyginti“, – kalbėjo A. Milaknis.

Nusišypsojo ir sėkmė

Tuo metu Edgaras Ulanovas po pergalės Pirėjuje teigė, kad „Žalgiriui“ padėjo ir Fortūna. Lemiamos atakos pratęsime metu prametęs puolėjas džiaugėsi sulaukęs klubo kapitono Pauliaus Jankūno pagalbos.

„Antra pusė, manau, viską pakeitė. Pirmoje mačo pusėje mūsų pastangų neužteko norint laimėti šioje arenoje. Tą visi matėte, tą supratome ir mes. Tas supratimas, kad reikia žaisti kiečiau ir geriau gynyboje davė tuos rezultatus. Abi komandos galėjo žaisti ir gražesnį krepšinį, taikliau atakuoti, bet tai yra mūsų problema. Rungtynių pabaigoje viskas galėjo pasisukti į bet kurią pusę, laimei, pasisuko į mūsų.

Mano galvoje paskutinėmis sekundėmis buvo tikslas įmesti, bet pačiam tos atakos užbaigti nepavyko. Manau, kad tas derinys, kurį buvome suplanavę, gavosi neblogai. „Olympiakos“ pasimetė, kažkas bėgo padėti. Labai gerai gavosi, kad Paulius pakartojo metimą. Smagu“, – pasakojo E. Ulanovas.

Laukia velnioniškai sunkūs susitikimai

Vertindamas visą reguliarųjį sezoną, E. Ulanovas atskleidė, jog „Žalgiriui“ vis dar sunku pamiršti kai kuriuos skaudžius pralaimėjimus. Puolėjas teigė, kad atkrintamosiose varžybose jo komanda šansų turės tik žaisdama taip, kaip tai Pirėjuje darė po didžiosios pertraukos.

„Šis sezonas, aišku, yra pats geriausias. Visko buvo, ilgas sezonas. Buvo skaudžių pralaimėjimų, kai kurių iš jų dar neužmiršome. Iš kitos pusės, buvo ir pergalių, kurias reikėjo išvargti sunkiai. Bendrai paėmus, reguliarųjį sezoną galima vertinti gerai, šešta vieta nėra blogai.

Jei norime gerai atrodyti atkrintamosiose, reikės rodyti kažką panašaus, ką šįkart rodėme antroje mačo pusėje. Bus velniškai sunku. Nežinau, ar kažkas iš mūsų turi atkrintamųjų varžybų patirties. Graikijos sirgaliai yra tikrai geri. Šįkart arenoje nebuvo daug žmonių, bet atkrintamosiose varžybose bus pilnos arenos. Pasikartosiu, bus velniškai velniškai sunku“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Ne tik žaidybiniai, bet ir techniniai išmėginimai

Eurolygos ketvirtfinalio seriją „Žalgiris“ ir „Olympiakos“ pradės balandžio 17-ąją Pirėjuje – Lietuvos čempionai į kovą stos reguliaraus sezono turnyro lentelėje aukščiau finišavusių ir namų aikštės pranašumą turėsiančių graikų tvirtovėje. Antrasis mačas taip pat Pirėjuje laukia balandžio 20 d., o į Kauną serija iki trijų pergalių persikels balandžio 24 d.

Kaip jau buvo skelbta, „Žalgirio“ arenoje parketas bus paklotas ant ledo – Kaune tuo metu vyks ir pasaulio ledo ritulio čempionato pirmo diviziono B grupės turnyras. „Žalgirio“ klubas iš anksto paprašė Eurolygos leisti ketvirtfinalio namų susitikimus rengti per ledo ritulininkų pirmenybių poilsio dienas.

Dėl to arenos personalui teks per naktį išmontuoti ledo aikštę supančius apsauginius stiklus ir tinklus bei kitą įrangą, o ant ledo pakloti parketą. Po krepšinio rungtynių viską reikės grąžinti į savo vietas. Kadangi skubiai išmontuoti ledo aikštės bortus būtų pernelyg sudėtinga, vietų skaičius tribūnose būtų mažesnis nei įprasta. Krepšinį „Žalgirio“ arenoje gali stebėti 15,5 tūkst. žmonių, bet šįkart jų išsiteks apie 14 tūkst.

Jei prireiktų, ketvirtas serijos mačas Kaune vyktų balandžio 26 d., o visi taškai sudėti būtų gegužės 1 d. grumtynėms grįžus į Pirėjų. Tokiu pačiu grafiku ketvirtfinalyje varžysis Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Kitos dvi poros – Maskvos CSKA (Rusija) ir Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) bei Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ir Madrido „Real“ (Ispanija) – turės ilgesnę pertrauką persikėlimui į kitą miestą. Šios komandos tarpusavyje kausis balandžio 17 d., 19 d., 25 d., 27 d. (jei prireiktų) ir gegužės 1 d. (jei prireiktų).

Primename, kad „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną užbaigė šeštas (18 pergalių / 12 pralaimėjimų), „Olympiakos“ – treti (19/11). Paskutiniame ture penktadienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai įveikė būtent būsimus oponentus, išvykoje laimėję po pratęsimo 86:85.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 18 d., 21.15 val. (Lietuvos laiku) Pirėjas.

Balandžio 20 d., 21.15 val. Pirėjas.

Balandžio 24 d., 20.00 val. Kaunas.

Balandžio 26 d., 20.00 val. Kaunas. (jei prireiktų)

Gegužės 1 d. Pirėjas. (jei prireiktų)

Eurolygos ketvirtfinalio poros (užimta pozicija reguliariajame sezone)

Maskvos CSKA (1) – Maskvos srities „Chimki“ (8)

Stambulo „Fenerbahče“ (2) – Vitorijos „Baskonia“ (7)

Pirėjo „Olympiakos“ (3) – Kauno „Žalgiris“ (6)

Atėnų „Panathinaikos“ (4) – Madrido „Real“ (5)

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA