Nubausti 11 automobilių Vokietijoje pavogę kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Nubausti 11 automobilių Vokietijoje pavogę kauniečiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 11 apynaujų automobilių įvairiuose Vokietijos miestuose pavogusiems lietuviams. Jiems paskirtos laisvės atėmimo bausmės, kurių vykdymas daugeliui atidėtas tokiam pačiam terminui dėl procesinių teismo aplinkybių.

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, vagysčių organizatoriams, 37-erių Ryčiui Sadauskui ir 36-erių Tomui Kurmilavičiui, penktadienį paskirtos ketverių metų laisvės atėmimo bausmės, atidedant jų vykdymą trejiems metams. Kauniečiai įpareigoti neišeiti iš namų nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu ar mokymusi. Iš T. Kurmmilavičiaus konfiskuoti už suklastotus automobilių dokumentus gauti 2 273 eurai.

Tokia pati bausmė paskirta ir automobilius Vokietijoje vogusiam 49-erių Dainiui Miklušiui. Iš jo konfiskuoti 100 eurų. Vogtus automobilius į autovežius krovusiam 57-erių kauniečiui Juozui Jančaičiui teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą dvejiems metams. Jis, kaip ir kiti, įpareigotas nuo 23 val. iki 6 val. neišeiti iš namų, jeigu tai nesusiję su darbu ar mokymusi. Iš J. Jančaičio konfiskuoti 400 eurų.

„Skiriant bausmes buvo atsižvelgta į tai, kad baudžiamasis procesas šioje byloje truko gana ilgai – šešerius metus. Kaltinamiesiems buvo paskirtos įvairios procesinės prievartos priemonės, ribojusios ir suvaržiusios jų laisvę, judėjimą“, – sakė teisėjas Raimundas Mikšta.

Anot jo, tai, kad teismas kaltinamiesiems atidėjo bausmių vykdymą, nereiškia, kad asmenys išvengė baudžiamosios atsakomybės. „Šie asmenys yra pripažinti kaltais ir jiems paskirtos laisvės atėmimo bausmės. Jeigu jie nevykdys teismo paskirtų įpareigojimų, bus sprendžiama dėl bausmių pakeitimo ir bausmių vykdymo atidėjimo panaikinimo“, – paaiškino R. Mikšta.

Bylos duomenimis, R. Sadausko ir T. Kurmmilavičiaus nurodymu populiariausių vokiškų markių automobiliai įvairiuose Vokietijos miestuose buvo vagiami daugiau nei pusmetį – nuo 2012 m. sausio iki rugpjūčio. Iš Vokietijos piliečių pagrobtų automobilių vertė siekia 181 tūkst. eurų.

Nukniaukti „BMW“, „VW Touran“, „VW Golf Plus“ automobiliai laikyti garaže-bunkeryje. Paskui Lietuvoje šiems automobiliams buvo pagaminti netikri dokumentai, naujos spynelės, skardelės ir lipdukai su kėbulų numeriais. Pergabenimui į Lietuvą paruošti automobiliai būdavo pakraunami į autovežius, o čia parduodami Kauno automobilių turguje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būtų skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA