Geros žinios Domeikavos seniūnijos šeimoms: vaikų darželis pasikeis neatpažįstamai | Kas vyksta Kaune

Geros žinios Domeikavos seniūnijos šeimoms: vaikų darželis pasikeis neatpažįstamai

krs.lt nuotr.

Eigirgalos lopšelio-darželio (Domeikavos sen.) bendruomenė šį rudenį persikels į šiuolaikiškai suremontuotas patalpas. Jose jau pluša konkursą laimėjusios bendrovės „Stafas“ statybininkai.

[galerija kiek=”4″]

Ketvirtadienį paskelbti darbų pradžią atvyko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis su lopšelio-darželio bendruomene ir rangovais į dangų paleido balionus su vaikų svajonėmis. Statybininkams vaikai įteikė didžiulį raktą, simbolizuojantį statybų pradžią.

Stebėdamas vykstančius darbus V. Makūnas džiaugėsi, kad vaikai bus ugdomi visiškai atnaujintame pastate.

„Vaikų darželis mažiesiems rajono gyventojams yra vieta, kurioje jie auga, tobulėja, pradeda mokytis. Švietimas Kauno rajone buvo ir yra prioritetinė sritis, todėl ir toliau statysime, renovuosime ir remontuosime ugdymo įstaigas“, – teigė meras.

Rangovai darbus numato atlikti dviem etapais. Pirmojo metu bus rekonstruojamas darželio vidus ir tvarkomas sklypas. Antrajame etape – remontuojamas stogas ir šiltinamas pastatas. Patalpos bus suremontuotos atsižvelgiant į šiuolaikinius reikalavimus ugdymo įstaigoms.

Daug pokyčių numatyta ir lauko teritorijoje: bus sumontuotas apšvietimas, atsiras daugiau pėsčiųjų takų, vaikų žaidimų aikštelėse patiesta guminė danga. Visa teritorija bus aptverta nauja tvora.

Svarbiausius darbus statybininkai žadėjo baigti iki šių metų rugsėjo.

Eigirgalos lopšelį-darželį lanko 65 vaikai. Kol vyks remonto darbai, mažyliai laikinai persikels į Domeikavos ir Lapių lopšelius-darželius bei Domeikavos gimnaziją.

Pasak V. Makūno, pastaraisiais metais daug dėmesio skiriama Domeikavos seniūnijai. Atlikus kapitalinį remontą laisvalaikio salėje, pradedamos tvarkyti ugdymo įstaigos – jau baigta renovuoti Domeikavos gimnazija, darbai Eigirgalos lopšelyje-darželyje taip pat įsibėgėjo.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis sakė, kad Eigirgalos lopšelio-darželio remonto darbams numatoma skirti beveik 385 tūkst. eurų. 200 tūkst. eurų skiria Kaimo plėtros programa, o likusią sumą – Kauno rajono savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA