Kauniečiai apie skęstantį parką: prieš rekonstrukciją komforto buvo daugiau | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai apie skęstantį parką: prieš rekonstrukciją komforto buvo daugiau

Kaunietės Kristinos nuotr.

Sausio mėnesio pabaigoje portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodė žinia apie tvarkomus 7 Kaune esančius parkus. Miesto gyventojams ir svečiams žadėta po rekonstrukcijos atverti modernias, vakarietiškus standartus atitinkančias aktyvaus ir pasyvaus poilsio erdves. Tačiau net ir tuose parkuose, kuriuose darbai juda link finišo tiesiosios, regis, ne viskas atlikta nepriekaištingai.

[galerija kiek=”12″]

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją užplūdo nepatenkintų kauniečių laiškai su nuotraukomis, kuriose matyti gausiai apsemta Dainavos parko teritorija. „Norime pasiteirauti, ar atnaujintame Dainavos parke žada sutvarkyti broką vaikų žaidimų aikštelėje? Po kiekvieno lietaus visa aikštelė tiesiog „plaukia““, – rašė skaitytojai iliustruodami žodinį turinį ne itin žavinčiais vaizdais.

Kaunietė Kristina taip pat nusprendė netylėti. Apie minėtą Dainavos parko problemą ji diskutavo socialiniame tinkle, į pokalbį kviesdama Kauno valdžios atstovus ir kitus žinomus miesto gyventojus.

„Ar jums atrodo, – čia viskas gerai? Gal kol galime pareikšti nuomonę, tai ir ateityje išvengtumėme tokių dalykų? Gal visuotinė reakcija kažką gali pakeisti? Parkų atnaujinimo idėja – nuostabi. Įrengti vaikams žaidimų aikšteles – puiku. Tik, deja, pagal vaizdą pamatytą parke – net nežinai, ką galvoti. Kreipiuosi į sąmoningus piliečius ir žmonės, kuriems tikrai rūpi miestas. Galbūt jūs žinote, kas atsakingas už galutinį rezultatą, ar kokį asmenį turėtų pasiekti tas vaizdas? Ar niekas neatsakingas už tai, jog šalyje, kur lietaus ir saulės santykis neprimena šiltųjų kraštų, nepamąstyta apie tai, kokiu būdu įmanoma vaikams naudotis stadionu parke. Užjaučiu mokinius, kurie turi sportuoti tokiame stadione. Kaip prieiti prie tų „karstyklių“, irgi reikėtų pamąstyti gerai. Nebent valčių nuomą šalia įsteigti? Įėjimas į parką irgi nuteikia įdomiai, kai pamatai, jog neužteko, matyt, medžiagų pabaigti darbus, ir nutiesti taką, jog per purvą netektų bristi. Reikėtų pasakyti – neatnaujintame parke komforto buvo daugiau“, – mintis dėstė Kristina.

Kaunietės įrašas internete neliko nepastebėtas. Labiausiai tikėtina, kad įvardytas problemas kelia drenažo sistemos trūkumas parke, sakė diskusijos dalyviai. O kaunietė Inga užsiminė, jog reikės pavasarį atlikti auditą – pasižymėti, kas nelabai pavyko. Juk po rekonstrukcijos tai pirmas pavasaris, – stebėjosi ji.

„Nepamenu, kad prieš rekonstrukciją parkas būtų taip atrodęs. Kas kartą grįžus, vis tenka pro jį prasivaikščioti, kažkurią vasarą net sportuoti čia ėjome. Panašu, kad dabar tai nelabai įmanoma. Labai gaila“, – apmaudo neslėpė gyventojai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie keblią situaciją Dainavos parke kalbėjosi su Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickiene.

„Tiek Dainavos, tiek ir Kalniečių parko rekonstrukcijos dar nėra užbaigtos. Skirtingose vietose dar vykdomi darbai. Situaciją su apsemtomis vietomis žinome. Jos bus sutvarkytos per kelias artimiausias savaites. Vandeniui susigėrus į gruntą, ten, kur nėra, bus įrengtas viršutinis žaidimo aikštelių guminės dangos sluoksnis“, – sakė ji.

LRT laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže R. Savickienė teigė, jog dabar ankstyvas pavasaris – kai įšalas neišėjęs, vanduo kaupiasi ir laikosi – sausu metu terotorijos tikrai nėra šlapiuiojančios. Vandeny paskendusios aikštelės – laikina problema.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja kalbėdama apie parko takus sakė, jog jie projektuoti atsižvelgiant į tai, kur vyksta didžiausi žmonių srautai. „Į gyvenotjų norus bus įsiklausyta, ateityje galima padaryti naujus takelius. Parkas nėra užbaigtas – darbus planuojama baigti per du mėnesius. Dabar proga pastebėti ištaisyti trūkumus. Gyventojai sulauks ir tvenkinio valymo, žydinčios pievos bus pasėtos. Šiems darbams reikalinga teigiama temperatūra“, – žadėjo R. Saviciekienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA