Visų mėgiamas sėdmaišis: kaip išsirinkti tinkamą? | Kas vyksta Kaune

Visų mėgiamas sėdmaišis: kaip išsirinkti tinkamą?

Organizatorių nuotr.

Šeši „Pušku pušku“ sėdmaišių ekspertų patarimai leis kardinaliai pakeisti jūsų kambario interjerą bei sutaupyti. Kokybiškas sėdmaišis garantuoja, kad tarnaus ilgai ir patikimai.

[galerija kiek=”8″]

Šiuolaikiniai namai sunkiai įsivaizduojami be modernių, mobilių interjero akcentų – sėdmaišių. Per trumpą laiką jie užkariavo ne tik gyvenamųjų būstų, bet ir viešąsias erdves. Specialistai atkreipia dėmesį, jog žmonės, rinkdamiesi sėdmaišius, nuolat daro klaidas, lemiančias trumpesnę sėdmaišių naudojimo trukmę. „Pušku pušku“ sėdmaišių ekspertai išskiria 6 dalykus, į ką būtina atkreipti dėmesį.

Sėdmaišis su vidiniu maišu tarnaus ilgiau

Pirmiausia rekomenduotina pasidomėti, ar sėdmaišis yra su vidiniu maišu. Pasitaiko atvejų, kai išorinis užvalkalas yra pažeidžiamas (įplėšiamas ar įdreskiamas gyvūno), tuomet sėdmaišio užpildas išsibarsto po namus. Būtent dėl to patartina rinktis sėdmaišį, turintį du maišus: vidinį – į kurį pilamas sėdmaišių užpildas (polistirolo granulės), ir išorinį – jį galima nuimti, išskalbti ar išvalyti, priklausomai nuo audinio, iš kurio jis pagamintas.

Sėdmaišio formą rinktis pagal vartojimo poreikį

Sėdmaišio formą patartina rinktis atsižvelgiant į poreikį. „Jei reikia dažnai keisti baldo vietą, patogu rinktis „kriaušės“ formos sėdmaišį su rankena, kuri leidžia lengvai pakelti mobilų baldą“, – pataria „Pušku pušku“ specialistai. Populiariausi ir vartotojų labiausiai mėgstami sėdmaišiai yra fotelio, vadinamosios L raidės ar gulto formos, kurie sukurti su patogiu atlošu nugarai bei galvai atremti.

Kas geriau: baldinis audinys ar oda?

Sėdmaišiai dažniausiai gaminami iš dviejų audinių tipų: minkšto baldinio gobeleno, kuris daugiausiai skirtas vidaus patalpoms (namams), arba dirbtinės odos – jie tinkami naudoti ir lauke, ir viduje. Odinį sėdmaišį patartina rinktis tiems, kurie turi naminių gyvūnų. Odą paprasta valyti, prie jos nelimpa gyvūno šeriai.

Sėdmaišio forma ir dydis priklauso nuo erdvės

Sodui, laukui ar terasai patartina rinktis fotelio ar gulto formos sėdmaišius, kartu galima priderinti pufus, ant kurių patogu ištiesti pavargusias kojas. Renkantis sėdmaišį namams svarbu įvertinti kambario dydį: ankštoje erdvėje mažesnis sėdmaišis padeda taupyti vietą, didesnėje patalpoje – galima įkomponuoti sėdmaišį-sofą, ant kurios tilps net keli suaugusieji. Jei interjeras lakoniškai santūrus, sėdmaišis gali tapti pagrindiniu kambario akcentu.

 

Pūstos polistirolo granulės tarnaus ilgiau

Sėdmaišio viduje esančios granulės prisitaiko prie kūno formų, todėl žmogus gali maloniai atsipalaiduoti. „Pušku pušku“ sėdmaišių ekspertai rekomenduoja atkreipti dėmesį į tai, kokiomis granulėmis yra užpildytas sėdmaišis. Patartina rinktis pūstas polistirolo granules, nes maltos granulės (įvairių netaisyklingų formų) greičiau susidėvi, tuomet sėdmaišis subliūkšta. Atkreipkite dėmesį, kad granulės būtų nedegios, būtinai turėtų tai patvirtinančius dokumentus.

Svarbu atkreipti dėmesį į siūles ir užtrauktukus

Siekiant užtikrinti sėdmaišio kokybę, gaminio siūlės turi būti lygios, dvigubos, o audinio krašteliai – apsiūti siūlais, taip saugant audinį nuo irimo. Sėdmaišių išoriniuose užvalkaluose turėtų būti naudojami tvirti, stambių „dantukų“ užtrauktukai, kurie leistų reguliuoti sėdmaišio minkštumą. Jeigu sėdmaišis yra per kietas, galima atsegti užtrauktuką ir nupilti granules.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA