Kauniečius pakvies į unikalų eksperimentą: futbolą žais tamsoje | Kas vyksta Kaune

Kauniečius pakvies į unikalų eksperimentą: futbolą žais tamsoje

Kauno m. savivaldybės inf. 2018/04/05 12:02
Archyvas / R. Tenio nuotr.

Vėlyvas vakaras, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas ir akliną tamsą iš abiejų aikštės galų skrodžiančios automobilių šviesos. Tokioje nekasdieniškoje aplinkoje rungtynes šį penktadienį sužais jaunieji Kauno futbolo talentai ir jungtinė jų tėvų bei policijos pareigūnų komanda. Vaikai dėvės atšvaitus, suaugusieji – ne.

Šiuo netradicišku eksperimentu bus pažymėta Saugaus eismo diena atkreipiant visuomenės dėmesį, kaip svarbu tamsiuoju paros būti matomiems. Šviesą atspindinčios liemenės ir kitokie atšvaitai čia tampa privalomu aksesuaru.

Balandžio 6-ąją visoje šalyje bus minima Saugaus eismo diena. Kauno mieste didžiausias dėmesys tądien bus skirtas mažiesiems eismo dalyviams.

Ikimokyklinio amžiaus vaikai vidurdienį rinksis į Kauno sporto halėje vyksiantį renginį „Saugus miestas“. Planuojama sulaukti apie 600 vaikų darželių auklėtinių. Čia jie bendraus su policijos pareigūnais, stebės parodomąsias programas ir žaisdami gilins saugaus eismo žinias.

Tuo metu 21 val. Kauno sporto mokyklos „Tauras“ auklėtiniai sudarys futbolo komandą ir susirungs su jungtine ekipa, sudaryta iš jų tėvelių bei policijos pareigūnų. Sutemus suaugusieji dėvės tamsius drabužius, o vaikų aprangas išryškins atšvaitai. Aikštę apšvies vien tik automobilių šviesos, kad aplinka būtų priartinta prie realaus naktinių gatvių vaizdo.

Pasak renginį organizuojančių Kauno miesto savivaldybės atstovų, tai bus gyvas eksperimentas, kuriuo siekiama įrodyti neginčijamą atšvaitų naudą. Po renginio vaikai turės progos iš arti apžiūrėti jiems švietusius lenktyninius automobilius ir tarnybines policijos transporto priemones.

Kauno miesto savivaldybė Saugaus eismo dienos renginius organizuoja kartu su A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla ir Kauno policija. Renginio partneriai – sporto mokykla „Tauras“ bei Kauno autoklubas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA