Kaunietį nustebino margutis miesto centre: tai balandžio 1-osios pokštas ar aplaidumas? (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kaunietį nustebino margutis miesto centre: tai balandžio 1-osios pokštas ar aplaidumas? (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Antrosios Velykų dienos popietę „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė informacija, kad visos gamtos prisikėlimo šventei prie Laisvės alėjos fontano trūksta spalvų. Kaunietis pranešė, jog čia sumontuoto margučio lemputės nedegė visą savaitgalį.

Šeštadienį, apie 22 val., Gedo padarytoje nuotraukoje matyti, kad velykinė miesto puošmena pačiame Laisvės alėjos viduryje skendi tamsoje.

Tiesa, alėjos žibintų apšviestas žvilgantis kiaušinis neatrodo tragiškai, tačiau ir ne taip puikiai, kaip sužibus apie 18 tūkst. ant dekoracijos sumontuotų šviesos diodų lempučių.

Nedegantis Laisvės alėjos fontano margutis šeštadienio vakarą / Skaitytojo nuotr.

„Neveikiantis velykinis kiaušinis – balandžio 1-osios pokštas, ar atsainus požiūris?“ – svarstė Velykų išvakarėse į Kauno centrą išėjęs skaitytojas. Jis pridūrė, kad įvairiaspalvės lemputės nedega jau nuo penktadienio.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė, ji sakė informacijos apie margučio gedimą neturinti.

„Ar jis neveikia? Skambinu „Kauno gatvių apšvietimui“, klausiu, kas yra, ir prašau, kad nuvažiuotų patikrinti. Ši įmonė atsakinga už elektros energijos tiekimą lemputėms ir jų kasdienį įjungimą / išjungimą“, – veiksmų planą greitai sumetė N. Prevelienė.

Portalo žurnalistams patiems tuoj pat paskambinus „Kauno gatvių apšvietimo“ dispečerinės darbuotojui, šis apie gedimą taip pat sakė nieko nežinantis.

„Turite omeny, nešviečia margučio lemputės? – perklausė pašnekovas. – Dėkui už pranešimą, bandysime aiškintis, kas nutiko. Jeigu pasitvirtins jūsų žinios, pranešime ir valdžiai.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad velykiniai papuošimai Laisvės alėjoje ir prie Kauno pilies miestą džiugins iki Atvelykio, kuris bus minimas ateinantį sekmadienį – balandžio 8 d.

Atnaujinta

Apie užgesusias puošmenas redakciją informavęs Gedas pirmadienį, apie 22 val., pranešė, kad margutis jau šviečia. Kaunietis dėkojo už operatyvią komunikaciją ir tarnybų darbą.

Margutis vėl švyti! / Skaitytojo nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA