Kaimynai Kaune – kaimynai ir prie jūros | Kas vyksta Kaune

Kaimynai Kaune – kaimynai ir prie jūros

Organizatorių nuotr.

Vos po kelių mėnesių Kaunas vėl ištuštės – kas išvažiuos į kaimus ar į sodus, o kas – prie jūros. Tačiau išsiskyrimas daliai miestiečių bus labai laikinas: daugelis kauniečių savo bendravimą perkelia į būstus pajūryje, pavyzdžiui, Palangoje, kur formuojasi naujos poilsio tradicijos.

[galerija kiek=”12″]

Butas prie baseino

„Su šeima juokaujame, kad turime butą su baseinu“, – juokiasi jau ne vienus metus „Malūno vilų“ komplekse atostogaujantis kaunietis Ignas ir priduria, kad toks pasakymas labai arti tiesos. „Mūsų kieme, vos išėjus pro duris, yra šildomas baseinas, gultai ir lauko pirtis – tai ko ne butas su baseinu?“, – šypsosi vyras ir priduria, kad dabar kartais net sunku pasirinkti, kur eiti: į baseiną ar prie jūros.

Poilsis bet kokiu oru

Šildomas lauko baseinas, pavėsinės, vaikų žaidimų aikštelė, vidaus laisvalaikio erdvės su pirtimis, stalo teniso ir biliardo stalais – „Malūno vilų“ kūrėjai pagalvojo apie lietuvišką vasarą bei apie tai, kaip pajūryje ilsėtis net pačiu prasčiausiu oru. „Kartais juokaujame, kad prastu oru čia turime daugiau pramogų nei namie Kaune. O priežasčių atvažiuoti į Palangą dabar pasitaiko daug dažniau nei tikėjomės“, – svarsto Ignas.

Pusryčiai prie pianino

„Malūno vilos“, kuriose atostogauja Ignas su šeima, išsiskiria ne tik savo požiūriu į poilsį, bet ir požiūriu į bendruomenę. „Taip jau gavosi, kad žinia apie šią vietą pasklido iš lūpų į lūpas. Taigi, mano kaimynas Kaune tapo mano kaimynu ir čia, būstus įsigijo ir daugiau artimų žmonių. Juokaujame, kad čia yra mini atostogų ambasados iš visų Lietuvos kampelių. Nežinau, ar dėl aplinkos ir ore tvyrančios atostogų nuotaikos, ar dėl kažkokių kitų priežasčių, pastebėjome, jog visi čia gyvenantys ir besiilsintys žmonės yra labai šilti, draugiški, tiesiog spinduliuojantys pozityvumą. Labai smagu megzti naujas pažintis, kartu leisti laiką, turėti tam tikrų tradicijų. Pavyzdžiui, praėjusią vasarą, kiekvieną šeštadienio rytą, 10 val. su kavos puodeliais susirinkdavome terasoje klausytis, kaip mums pianinu skambina profesionali jauna muzikantė“, – įspūdžiais dalijasi vyras.

Pasak „Malūno vilų“ pardavimų vadovės Dianos Galijevskajos, būtent toks požiūris į malonias detales ir sukuria Lietuvoje taip lauktą aukščiausią poilsio standartą. „Kurdami projektą galvojome apie namus, kuriuose ilsėtis ar gyventi norėtumėme mes patys. Norėjome sukurti daugiau nei tiesiog vietą, kurioje apsistoji atvažiavęs į Palangą. Siekėme sukurti namus, kur žmonės, pamiršę kasdienybės rūpesčius, tikrąja to žodžio prasme atostogautų ir mėgautųsi kiekviena akimirka. Ir, atrodo, mums pavyko“, – pasakoja D. Galijevskaja.

„Pastebėjome ir tai, kad klientai labai vertina galimybę įsigijus butą ir toliau į mus kreiptis iškilus bet kokiems klausimams ar problemoms: stengiamės į juos kaip galima greičiau reaguoti ir spręsti. Vieni kitus pažįstame ir esame lyg didelė šeima, matome, kad ir klientai vieni su kitais artimai susibičiuliavę. Galbūt šiek tiek įtakos tam turi kasmet mūsų organizuojami „Kaimynų vakarai”, kurių metu kaimynai taip susibendrauja, kad nenoriai skirstosi namo“, – šypsosi Diana. „Dažnai pagalvoju, jog būtent klientai kuria tą ypatingą mūsų projekto atmosferą ir suteikia jam žavesio. Turime klientus, kurių patys sau pavydime!“.

Daugiau informacijos apie „Malūno vilas“ galima rasti internetinėje svetainėje, o norintys viską apžiūrėti gyvai, visuomet laukiami Palangoje, Malūno g. 1F.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA