D. Gineikaitė siekia anksčiau atgauti teisę vairuoti: kreipėsi į aukštesnės instancijos teismą | Kas vyksta Kaune

D. Gineikaitė siekia anksčiau atgauti teisę vairuoti: kreipėsi į aukštesnės instancijos teismą

BNS 2018/03/31 15:44
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Už vairavimą neblaiviai bauda ir teisės vairuoti atėmimu nubausta buvusi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė siekia anksčiau atgauti vairuotojo pažymėjimą.

Kauno apylinkės teismas tokį jos prašymą atmetė, D. Gineikaitė šį sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui.

2016 metų vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D. Gineikaitė eismo įvykį 2015 metų gruodį Kaune padarė būdama neblaivi – jai nustatytas vidutinis 1,69 promilės girtumas.

D. Gineikaitei skirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų atimta teisė vairuoti.

Ji šiemet kreipėsi į teismą su prašymu sutrumpinti draudimo terminą, o prašymą motyvavo tuo, kad naujų pažeidimų nepadarė, sumokėjo baudą, baigė papildomus vairuotojų mokymus.

D. Gineikaitės prašymo anksčiau leisti vėl vairuoti teismas vasario pabaigoje nusprendė netenkinti, motyvuodamas, jog ji ir anksčiau yra padariusi pažeidimų, bausta už eismo įvykių sukėlimą ir kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Teismas pažymi, kad tai nebuvo vienintelis ir atsitiktinis pareiškėjos D. G. administracinis teisės pažeidimas. Iš pažymos apie baustumus matyti, kad ji kelis kartus bausta už eismo įvykių sukėlimą, kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Šių duomenų visuma rodo, kad dar anksčiau D. G. paskirtos administracinės nuobaudos (baudos) savo tikslų nepasiekė ir nebuvo pakankamos, kad sulaikytų nuo naujų pažeidimų darymo. Todėl administracinį teisės pažeidimą padariusio asmens interesams negali būti teikiamas prioritetas prieš visuomenės narių interesą, susijusį su transporto eismo saugumu“, – rašoma apylinkės teismo nutartyje.

Jai nepalankią nutartį D. Gineikaitė apskundė Kauno apygardos teismui.

Šiame teisme byla balandžio 18 dieną bus nagrinėjama rašytinio proceso tvarka.

Šiuo metu Kauno apylinkės teismo teisėjų kolegija nagrinėja bylą, kurioje D. Gineikaitė bei Kauno klinikinės ligoninės medikai kaltinami piktnaudžiavimu, bandant nuslėpti tuometinės NŽT direktorės girtumą šio eismo įvykio metu, sukeičiant jos kraujo mėginius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA