Šalia Kauno nebeišsitenka gamyklos: iš gyventojų perims virš 100 hektarų | Kas vyksta Kaune

Šalia Kauno nebeišsitenka gamyklos: iš gyventojų perims virš 100 hektarų

BNS 2018/03/30 16:49
Kauno r. sav. nuotr.

Sparčiai investuotojais užsipildanti Kauno laisvoji ekonominė zona (LEZ) iki šių metų pabaigos galės disponuoti papildomais 42 hektarais, o per artimiausius dvejus metus valstybė išpirks ir LEZ išnuomos dar 100 ha.

Kaip rašo „Verslo žinios“, beveik trečdalį Kauno LEZ teritorijos lig šiol sudaro privatūs žemės sklypai. Ūkio ministerijos duomenimis, iš viso 143 ha žemės iš gyventojų bus perimta visuomenės reikmėms ir išnuomota LEZ iki 2020 m. pabaigos.

„Teritorija Kauno oro uosto kaimynystėje per artimiausius dvejus metus sulauks bemaž 2 tūkst. keturiose gamyklose dirbančių žmonių“, – sakė Kauno LEZ pardavimo vadybininkė Ula Giniotytė.

Kauno LEZ yra 534 ha industrinė teritorija. Nuo veiklos pradžios 2005 m. iki šiol čia jau investavo 32 Lietuvos ir užsienio įmonės, jos drauge užima beveik 100 ha.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėję metai Kauno LEZ buvo itin sėkmingi – čia pradėjo kurtis visame pasaulyje žinomos užsienio kapitalo įmonės „Continental“, „Hella“, „Hollister“.

Ko gero, būtent sėkmingas stambių investuotojų atėjimas į Kauno regioną lėmė ir fantastiškus Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo UAB darbuotojų vidutinius mėnesio atlygius – jie, „Sodros“ duomenimis, praėjusiais metais siekė 22 421 eurą ir buvo didžiausi Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA