Komisijos išvados: kauniečiai už šilumą permokėjo daugiau kaip 600 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Komisijos išvados: kauniečiai už šilumą permokėjo daugiau kaip 600 tūkst. eurų

VKEKK inf. 2018/03/30 14:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), patikrinusi centralizuotai miestui šilumą tiekiančią „Kauno energiją“, išsiaiškino, kad nuo 2016 m. rugpjūčio 1 d. iki 2018 m. sausio 31 d. į šilumos kainą vartotojams įskaičiuota 653 481 eurų nepagrįstų šilumos įsigijimo sąnaudų.

Kaip skelbia VKEKK, gyventojai permokėjo dėl to, kad „Kauno energija“ neteisingai skaičiavo palyginamąsias šilumos gamybos sąnaudas. Ši suma turės būti grąžinta vartotojams mažinant šilumos kainą ateities laikotarpiais.

Atliekant neplaninį „Kauno energijos“ patikrinimą nustatyta, kad bendrovė neteisingai skaičiavo gamtinių dujų transportavimo kainą, dėl ko nepagrįstai padidėjo palyginamosios šilumos gamybos sąnaudos. Jų pagrindu nustatoma visų nepriklausomų šilumos gamintojų aukcione centriniam šilumos tiekėjui parduodamos šilumos kaina.

Šilumos ūkio įstatyme yra įtvirtinta, kad visais atvejais aukcionuose superkama šiluma negali viršyti kainos, už kurią įmonė tokį pat kiekį šilumos galėtų pagaminti pati. Dėl neteisingo skaičiavimo susidariusį skirtumą AB „Kauno energija“ turės grąžinti vartotojams iš pelno.

„Kauno energija“ pranešė, jog neprieštarauja komisijos sprendimui ir grąžins vartotojams lėšas. Primename, kad nepriklausomi šilumos gamintojai (NŠG) ir „Kauno energija“ pastaruosius mėnesius vieni kitus kaltino dėl metų pradžioje beveik dešimtadaliu padidėjusios šildymo kainos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA