Fiksuoja skaitytoja: Varnių gatvėje šiukšliavežių nematyti | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytoja: Varnių gatvėje šiukšliavežių nematyti

Skaitytojos nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė susirūpinusios kaunietės Vilijampolėje įamžintas vaizdas. Visai netoli vaikų darželio stovintys naujieji požeminiai konteineriai, atrodo, „Kauno švaros“ tiesiog užmiršti. Tuo tarpu talpoms persipildžius, gyventojai šiukšles krauti ėmė tiesiog kieme.

Vakar nuotrauką atsiuntusi Vilma sakė, kad atliekų krūva daugiabučio kieme netoli Kauno lopšelio-darželio „Vilnelė“ stūkso ir vis auga nuo savaitgalio. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, šį kiemą supa Varnių g. 37, 39 ir 41 pastatai.

„Šalia gyvenu, kasdien čia einame pasivaikščioti. Neįsivaizduoju, kodėl neišveža“, – sakė moteris. Ji pažymėjo, kad naujieji konteineriai, kaip ir daug kur mieste, pastatyti neseniai – gruodžio ar sausio mėnesiais.

Susisiekus su „Kauno švaros“ atstove Giedre Janavičiene, ji sakė, kad įsivėlė žmogiška klaida – į šią vietą buvo praleistas vienas ar net keli važiavimai, tačiau situacija žinoma ir tvarkoma.

„Viena komanda šiandien dirbo nurodytame Varnių gatvės kieme ir jis turėtų būti sutvarkytas, o kita komanda pakartotinai peržiūrėjo, ar nėra likę užmirštų atliekų surinkimo aikštelių“, – tikino G. Janavičienė.

Ji teigė nežinanti, ar Varnių gatvėje buvo daugiau panašiai apleistų konteinerių, bet ketvirtadienį Vilijampolę tikrino šio mikrorajono vadybininkė ir žmogiško aplaidumo ženklų turėtų būti nebelikę.

„Komunalinių atliekų išvežimo dažnumas derinamas „Kauno švarai“ sudarant sutartį su namo bendrija ar privačių valdų savininku – nuo to, žinoma, priklauso teikiamų paslaugų kaina“, – kalbėjo G. Janavičienė. Visgi nurodyti, kaip dažnai turi būti aptarnaujami būtent užfiksuoti konteineriai, pašnekovė negalėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA