Įspūdingas margutis Kauno gatvėmis neberiedės – sugalvota nauja iniciatyva | Kas vyksta Kaune

Įspūdingas margutis Kauno gatvėmis neberiedės – sugalvota nauja iniciatyva

DELFI nuotr.

Zuikių rasti galima ne tik miške, zoologijos sode ar viešajame transporte. Antrąją šv. Velykų dieną nemažai jų susirinks į Laisvės alėją, kur pirmąkart bus surengtos „Zuikių lenktynės“. Maža to, šventiškame renginyje kauniečius ir miesto svečius linksmins grupės „Baltasis kiras“ muzikantai.

Visiems bėgimo dalyviams keliamas vienintelis reikalavimas – dėvėti zuikio atributiką. Tai gali būti visas ilgaausį primenantis kostiumas ar bent ausys, uodega ar kiti akcentai. Išradingiausios komandos lauks specialus prizas.

Šis renginys – tai Kauno studentų dovana miestui. Iki šiol kelerius metus ridendavę rekordinio dydžio margutį, šiemet akademinio jaunimo atstovai kviečia antrąją Velykų dieną, balandžio 2 d., praleisti aktyviai ir sportiškai, o tuo pačiu imasi kilnios misijos. Bėgimo metu bus renkamos aukos Kauno rajono vaikų namų globotiniams.

Dalyvių registracija prasidės vidurdienį, o startas numatytas 12.30 val. Zuikiai-bėgikai pajudės iš Vilniaus gatvės, nuo požeminės perėjos ir bėgs Laisvės alėja iki sankirtos su Maironio gatve. Trasos distancija tesiekia apie 900 metrų, todėl ji nesunkiai įveikiama įvairaus amžiaus ir pajėgumo bėgikams, netgi vaikams.

Taip pat iniciatyvos dalyviams ir žiūrovams bus surengtas šventinis koncertas. Jis 13 val. prasidės greta Kauno valstybinio muzikinio teatro. Scenoje pasirodys grupė „Baltasis kiras“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA