R. Karbauskiui nauji įtarimai dėl nedeklaruoto sandorio | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskiui nauji įtarimai dėl nedeklaruoto sandorio

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos inf. 2018/03/28 12:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) išplėtė atliekamą tyrimą dėl Seimo nario Ramūno Karbauskio elgesio. Papildomai bus aiškinamasi dėl politiko galbūt nedeklaruoto sandorio.

Tyrimas pradėtas žiniasklaidoje paskelbtos informacijos bei žurnalistės atsiųsto pranešimo pagrindu. Naujienų portalas „15min“ praėjusią savaitę skelbė, kad 2014 m. gruodį R.Karbauskis sudarė akcijų pirkimo-pardavimo sutartį su UAB „Agrokoncernas“, rašoma VTEK pranešime spaudai.

Esą, šis sandoris dar nėra pasibaigęs, kadangi už akcijas politikas įsipareigojo atsiskaityti iki šių metų gruodžio, tačiau tokios informacijos savo privačių interesų deklaracijoje jis nepateikė.

R.Karbauskio elgesį dėl galimų Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų pažeidimų VTEK tiria nuo šių metų sausio.

Aiškinamasi, ar politikas nenusižengė šio teisės akto reikalavimams nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. Tyrimas pradėtas žiniasklaidoje paskelbtos informacijos bei žurnalisto atsiųsto kreipimosi pagrindu.

Teigta, jog R.Karbauskis dviem savo sūnums padovanojo pinigų, tačiau dovanojimo sandorių nenurodė privačių interesų deklaracijoje.

Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA