Kaunietis apstulbęs: už vėliavos pakėlimą – daugiau kaip 600 eurų? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis apstulbęs: už vėliavos pakėlimą – daugiau kaip 600 eurų?

„Kas vyksta Kaune“, LŽS Kaunas inf. 2018/03/27 19:20
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Kauno apskrities skyrių paskambinusio kauniečio pasakojimu iš pradžių buvo sunku patikėti. Pagal paslaugų ataskaitą, Studentų gatvėje 14 numeriu pažymėtą devynaukštį administruojantis „Kauno butų ūkis“ už trispalvės pakėlimą Vasario 16-ąją iš namo fondo nuplėšė 627,45 eurus.

Kaip rašoma LŽS Kauno portale, jokia paslaptis, kad žmonių dažnai netenkina būsto administratorių darbas. Bet faktas, kurį atskleidė pilietiškas kaunietis Aleksandras Sabutis, verčia ne aikčioti, o skambinti visais varpais, kad prabustų ne tik gyventojai, bet ir pareigūnai, kurie turi sutramdyti valdininkų gobšumą, žmonių apgaudinėjimą, o gal ir pinigų pasisavinimą.

„Kauno butų ūkis“ paniekino ne tik mus, bet ir tautinę vėliavą. Ir ne sovietiniais laikais, o mūsų Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio dieną. Už tai, kad pagal sutartį atliko savo pareigą ir prie daugiabučio Vasario 16-ąją pakabino Lietuvos trispalvę, iš Studentų g. 14 namo kaupiamojo fondo pasiėmė… 627,45 eurus!“ – aštraus žodžio kišenėje neieškojo A. Sabutis.

Anot jo, namo gyventojai, kurių dauguma yra pensinio amžiaus, apie tai net nežinojo, nes jokių pranešimų iš „Kauno butų ūkio“ apie atliktus darbus negavo. Nesulaukė žinutės ir namo komendantas A. Sabutis.

LŽS Kauno portale pusiau retoriškai „Kauno butų ūkio“ vadybininko Lino Padriezo klausiama, kodėl jis 2018-ųjų Vasario 16-ąją paniekino laisvos ir nepriklausomos Lietuvos žmones bei tokia kaina įvertino įmonės darbuotojų prisilietimą prie tautinės vėliavos koto. O namo gyventojų susirinkime 2017 metais išrinktas komendantas A. Sabutis pasiruošęs žiniasklaidai pateikti dar daugiau „Kauno butų ūkį“ kompromituojančių faktų, kurie neva turėtų sudominti net teisėsaugos pareigūnus.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su L. Padriezu ir ne taip vaizdingai paklausus, kodėl už vėliavos pakėlimą reikia mokėti virš 600 eurų, šis patikino, kad sistemoje įsivėlė klaida. „Kauno butų ūkio“ vadybininkai elektroninius dokumentus užpildė taip, kad kiekvieno įmonės administruojamo namo ataskaitoje atsirado bendra daugiau kaip 30-čiai daugiabučių suteiktos paslaugos suma.

„Nuo visų namų kartu nuskaičiuoti 627,45 eurai, tačiau kiekvieno namo paslaugų teikimo dokumentuose ši suma nebuvo išskaidyta. Kiekvienas namas atskirai už vėliavos iškėlimą, visgi, mokėjo apie 20 eurų“, – aiškino L. Padriezas.

„Kauno butų ūkio“ vadybininkas pažymėjo, kad įmonė gavo oficialų raštą iš Studentų g. 14 namo bendruomenės. Artimiausiu metu paslaugų teikimo dokumentuose turėtų atsirasti teisingos sumos, o visų į šią situaciją įveltų daugiabučių gyventojams ruošiami skelbimai apie tikrąsias vėliavų kėlimo išlaidas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA