Aiškėja daugiau detalių apie mergaitės užpuolimo Dainavoje liudininką – pats ne šventasis | Kas vyksta Kaune

Aiškėja daugiau detalių apie mergaitės užpuolimo Dainavoje liudininką – pats ne šventasis

delfi.lt 2018/03/27 17:00

Jaunimo muštynių Draugystės parke istorija darosi vis keistesnė. Su žiniasklaida susisiekė vienos netoli įvykio vietos esančios mokyklos pedagogė, kuri papasakojo apie praeitą savaitę prabilusį liudininką Algimantą. Jos teigimu, šis taip pat turi dėmių savo biografijoje – vyras kaltinamas 27-ių nepilnamečių tvirkinimu.

Apie viską nuo pradžių

Primename, kad ažiotažą Kaune sukėlusi nelaimė įvyko trečiadienį. Draugystės parko prieigose vyko muštynės, kurių metu sumušta maža mergaitė. Policijos teigimu, ją skriaudė didelis būrys jaunuolių.

Kitą dieną po įvykio, ketvirtadienį, su DELFI susisiekė, kaip pats teigia, įvykio liudininkas Algimantas. Jis sakė ištraukęs mergaitę iš mušeikų rankų ir iškvietęs policiją. Algimantas skundėsi žmonių abejingumu – esą incidentą stebėjo daug prašalaičių, tačiau padėti ryžosi tik jis vienas.

Penktadienį tas pats liudininkas kalbėjo apie pasipylusius grasinimus. Esą jam skambino muštynėse dalyvavusių jaunuolių tėvai, kurie gąsdino susidorojimu, pyko, kad liudininkas iškvietė policiją.

Šokiruojantis incidente dalyvavusių mergaičių pasakojimas

Tačiau tuo istorija nesibaigė. Į redakciją parašė kaunietė, kuri dedasi kalbėjusi su muštynėse dalyvavusiomis mergaitėmis. Šios esą jai pasakojo, kad liudininkas Algimantas turi, švelniai tariant, keistų pomėgių.

Prabilusi moteris – pedagogė Nijolė Forman, dirbanti Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje. Pašnekovė pasakoja dažnai besilankanti netoli įvykio vietos – Draugystės parko – mat ten gyvena jos mama. Penktadienį, praėjus kelioms dienoms po incidento, N. Forman keliavo jos aplankyti.

Pedagogės teigimu, prie daugiabučio laiptinės ji sutiko dvi 12–13 metų mergaites, kurios dalyvavo muštynėse. Šios ir papasakojo kvapą gniaužiančių faktų.

„Tos mergaitės gyvena šalia mamos, jos stovėjo prie laiptinės. Aš, žinodama, kad taip yra atsitikę, pradėjau klausinėti, – pradeda N. Forman. – Jos sako, kad tai [liudininkas Algimantas] yra vyriškis, kuris mūsų laukia prie mokyklos, kuris visiems dalina savo telefonus, visos mes turime jo telefoną.“

Pedagogė sako išsiaiškinusi, kad Algimantas veža mergaites į miškus, esančius netoli Kauno, ir joms šoka. Už tai, kad mergaitės žiūri, teigia N. Forman, vyras atsiskaito cigaretėmis, alkoholiu, kartais ir grynais pinigais.

„[Nuvažiuoja] ir klausia mergaičių: „Aš jums dabar pašoksiu, kaip jūs norit, kad pašokčiau – su sėklidėm ar be sėklidžių?“ Aš joms sakau, kas tos sėklidės? Jos sako, jis apatinius tada nusiima“, – mergaičių žodžius atpasakoja pedagogė.

Patikrino internete

Išgirdusi šį pasakojimą, moteris sako nuščiuvusi. Esą ji teiravosi, kodėl Algimantas dar ne policijoje. Mergaitės atsakė, kad į policiją pačios kreiptis negali – reikia pranešti tėvams, o tai daryti mergaitės bijo.

„Bijo pasakyti tėvams, nes su juo važiavo, nes buvo kvailos. Viena pasakė: „Mane tėvas užmuš“, – sako N. Forman. Kadangi mergaitės pasakė keistų pomėgių turinčio vyro vardą ir pavardę, pedagogė nusprendė patikrinti informaciją internete.

Ten ji pasakoja išsiaiškinusi, kad Algimanto vardu prisistatęs vyriškis 2015-aisiais buvo sulaikytas dėl nepilnamečių tvirkinimo Portale „diena.lt“ skelbta, kad nukentėjusiomis pripažintos 27 nepilnametės nuo 13 iki 16 metų. Pasak žurnalistų, Algimantas sulaikytas ne vienas, o su 2 mergaitėmis, grįžtantis iš miškingos vietovės.

„Teismui perduotą bylą sudaro 11 tomų. Jis kaltinamas vežęsis nepilnametes, su kuriomis, pirminiais duomenimis, susipažino socialiniuose tinkluose, savo tuometiniu automobiliu „VW Golf“ vežė į mišką, kur šokdamas demonstruodavo joms lytinius organus.

Toks nepilnamečių tvirkinimas vykdavo ir prie Nevėžio už Raudondvario, ir kelio Kaunas–Jonava pamiškėje, ir ties Romainių mikrorajonu bei kitose nuošaliose vietose, į kurias jos buvo atsivežamos ne po vieną, o grupelėmis. Jis skirdavo joms pasimatymus prie didžiųjų prekybos centrų“, – 2017-ųjų birželį rašė portalas „diena.lt“.

Prieš kameras nesivaržė

Televizijoje apie Algimantą buvo parodytas ne vienas reportažas. Pavyzdžiui, 2017-ųjų birželį „Lietuvos ryto“ televizija kalbino ne tik prokuratūros atstovus, bet ir patį Algimantą.

„Pagal bylos aplinkybes, tai tiek ir susitikdavo, tiek ir internetinėje erdvėje atlikdavo tvirkinimo veiksmus. Beje, po jo sulaikymo, policija atliko kratą ir rado dar ir pornografinio turinio medžiagą“, – reportaže kalbėjo Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Pats Algimantas, panašu, kaltinimų neneigė. Paklaustas, ar normalu vežtis nepilnametes į mišką ir prieš jas šokti, atsakė: „Absoliučiai! Dabar tą darysiu keturiskart dažniau. (…) Dauguma 16-mečių, 15-mečių gyvena jau lytinį gyvenimą. Žinau, kad tas yra labai skaudu, bet realybė tokia. Aš jų į lovą gi neverčiu.“

Negana to, vyras dievagojosi merginų netvirkinęs – viskas esą buvo „for fun“ (angl. dėl linksmumo): „Kol būnu su vienom, dar gaunu 10–15 skambučių, kad atvažiuok. Aš, aišku, fiziškai negalėjau atvažiuot. Tada gaudavau grasinančių žinučių. (…) Bet jos toliau sau rujoja, o aš gaunu bylą“, – žurnalistams tada kalbėjo Algimantas.

Bylą tirianti prokurorė Dovilė Augustauskaitė pirmadienio popietę patvirtino, kad vyras kaltinamas mergaičių tvirkinimu. Pasak jos, teismo sprendimas turėtų būti skelbiamas netrukus.

DELFI žiniomis, prieš kameras kalbėjęs, nepilnamečių tvirkinimu kaltinamas vyras ir apie mažamečių muštynes pranešęs liudininkas – vienas ir tas pats asmuo.

Nori perspėti kauniečius

Anot N. Forman, Algimantas savo pomėgių neišsižadėjo iki šiol – mergaitės jai neva pasakojo, kad vyras ir toliau stovi prie mokyklos ir dalija savo telefono numerį. Dėl šios priežasties pedagogė sako norinti įspėti aplink gyvenančius vaikus ir jų tėvus.

„Aš, kaip pedagogė, negaliu tylėti, dėl to ir parašiau jums. Norėdama apsaugoti kitas merginas Dainavos mikrorajone. Man labai gaila, kad tos mergaitės, gyvenančios tame pačiame name, kaip ir mano mama, patiria tokius skaudžius dalykus. (…) Netrukus nori pabaigti bylą, o mergaičių medžioklė tęsiasi“, – aiškina mokytoja.

Pašnekovė sako bijanti, kad penktadienį išleistas straipsnis, kuriame Algimantas pasakoja apie sulauktus grasinimus, pasitarnaus, įtariama, nepilnamečių tvirkinimu kaltinamam asmeniui. Esą jis gali naudotis viešumu ir taip bandyti išsigelbėti nuo jam nepalankaus teismo nuosprendžio.

Pedagogė teigia pažįstanti vienos muštynėse dalyvavusios mergaitės tėvą. Pasak jos, jis išties skambino Algimantui, tačiau ne grasino, o klausė, kada baigs vežioti mergaites į mišką.

„Jis negrasino, o pasakė jam: „Kada tu nustosi vežioti?“ O jis išpūtė, save padarė didvyriu. Psichologine prasme tai yra gynyba. Tokia gynyba, kad jis puola. Ginasi, prieš nuosprendžio paskelbimą“, – sako N. Forman.

Tikina nenorįs palenkti teismo savo pusėn

Pats liudininkas Algimantas patvirtino, kad byla dėl nepilnamečių tvirkinimo egzistuoja. Tačiau to jis nesureikšmina. „Visas mano didysis tvirkinimas buvo tai, kad šokdavau joms striptizą. Čia mano klaida, dėl to nesiginčiju, bet viskas finišo tiesiojoje“, – sako kaunietis.

„Aš sakiau ir žinioms, jeigu žmogų nuteis atsisėsti į kalėjimą už tai, kad jis pasirodė nuogas, nes tik tuo mane kaltina, sakau, būsiu pirmasis Lietuvoje, – paklaustas, ar bus nuteistas, kalba Algimantas. – Perverčiau visų teismų praktikas – nemačiau nė vieno atvejo, kad žmogus būtų nuteistas už tai, kad pasirodė nuogas.“

Pašnekovas taip pat kategoriškai neigia įtarimus, kad DELFI liudydamas apie ažiotažą sukėlusias muštynes jis norėjęs paprasčiausiai pasireklamuoti ir palenkti sprendimą netrukus pateiksiantį teismą į savo pusę.

„Gerbiamas žurnaliste, jeigu aš norėčiau kažką palenkti į savo pusę, nors aš nebeturiu laiko palenkti – byla jau pasibaigusi. Atsimenate, aš jums nesakiau nei vardo, nei pavardės, nei kas toks esu“, – sako pašnekovas. Tiesa, Algimantas čia suklydo – ketvirtadienį paskambinęs į DELFI redakciją jis prisistatė tikruoju savo vardu.

„Kita vertus, man skambino dar žurnalistai iš televizijos, kurie norėjo pafilmuoti. Aš sakau, kad ne, nereikia. Aš nenoriu nei palenkt, nei nepalenkt, aš tą bylą pats laimėsiu be jokių palenkimų. Ką, tos pedagogės manymu, aš turėjau daryti? Eiti ir praeiti? Atsidūriau to nusikaltimo vietoje, aš jį mačiau – ką aš turėjau daryti?“ – retoriškai klausia Algimantas.

Numerio niekada nedalijo

N. Forman žodžius apie prie mokyklos mažoms mergaitėms dalijamą telefono numerį pašnekovas vadina kliedesiais. Jis teigia niekada taip nedaręs.

„Merginos viena per kitą susižinojo mano numerį, kai buvo įvykis prieš 3–4 metus. Viena per kitą pasipasakodavo, „va, yra toks vyrukas, kuris šoka, davai išsikviečiam“. Jos išsikviečia mane 3–4. Tos 3–4 gi turi draugių. Jau paskambina dar daugiau. Visas numerio gavimo kelias.

Kaip aš galiu stovėti prie mokyklos? Ką, aš dabar prieinu prie kokios pacukės ir sakau: „Imk mano numerį, aš tau striptizą pašoksiu“? Taigi man sakys: „Debilas tu, ar kas?“ Čia logikos trūksta“, – vaizdžiai šneka Algimantas.

Jis teigia merginoms nebešokantis – esą visus reikalus seniai pabaigė. Visgi, tikina, kartais skambučių sulaukia, tačiau su norinčiomis nesileidžia į kalbas.

Algimantas teigia, kad praeitą savaitę vykusios muštynės ir nepilnamečių tvirkinimo byla neturi nieko bendro. „Aš iš dalies gailiuosi, kad kišausi. Būčiau ramiai gyvenęs ir švilpavęs, niekam neįdomus būčiau. O dabar įsikišai, dar atkentėk už tai…“ – sako pašnekovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA