Fiksuoja skaitytojai: viešojo transporto vairuotojai lengvinasi ne tualete (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: viešojo transporto vairuotojai lengvinasi ne tualete (vaizdo įrašas)

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi pasipiktinęs skaitytojas sakydamas, jog negali pakęsti jau ilgą laiką besitęsiančios netvarkos vienoje Panemunės mikrorajone esančioje gatvėje. Esą čia betoniniai garažai mikroautobusų vairuotojams atstoja tualetus.

„Nusibodo matyti, kad bendrovės „Kautra“ mikroautobusų vairuotojai akivaizdžiai šlapinasi Plento gatvėje. Anksčiau šioje teritorijoje buvo keli metalinia garažai, dabar liko – betoniniai. Jie, kaip galima spėti, atlieka tualetų funkciją“, – pasakoja kaunietis.

Jo atsiųstame vaizdo įraše matyti prie statinio kampo priekiu stovintis vyras melsvos spalvos marškiniais. Neilgai trukus, kaip įtariama, nusišlapinęs, jis pasitaiso kelnes ir žengia link mikroautobuso – atsidaro vairuotojo pusės dureles bei įlipa į transporto priemonės vidų.

Tačiau tai – ne vienintelė problema, kurią pastebi portalo skaitytojas. Pasak jo, minėtos bendrovės mikroautobusų vairuotojai pastato savo transporto priemones važiuojamojoje kelio dalyje. „Greta šios vietos Panemunėje stūkso karinis dalinys (aut. past. Vytauto Didžiojo jėgerių batalionas), o dėl tokio vairuotojų elgesio Plento gatve judantis sunkiasvoris karinis transportas turi apvažiuoti sustojusius mikroautobusus“, – teigė pašnekovas.

Kaunietis įvardijo ir trečią nepatogumą, dėl kurio esą taip pat kalti bendrovės „Kautra“ atstovai. „Stulpas, žymintis stotelę, įkastas prie vieno iš daugiabučių. Toje teritorijoje gyventojai statosi savo automobilius. Tad šis niuansas tapo kliūtimi – sumažėjo erdvės. Greta yra vietos, bet ją reikia sutvarkyti, o to nepadaroma veikausiai dėl lėšų stygiaus“, – svarsto skaitytojas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie kauniečio užfiksuotą vaizdą įraše informavo įmonės „Kautra“ marketingo grupės vadovą Mindaugą Sakalauską. „Toks elgesys yra netoleruotinas. Aiškinsimės detales ir spręsime šią situaciją. Taip tikrai neturėtų būti“, – sakė jis.

Pasak bendrovės atstovo, miestas turėtų užtikrinti tinkamas sąlygas – šiuo atveju, galutinėse autobusų stotelėse įrengti bent laikinuosius biotualetus.

„Minėto 54 maršrutinių taksi maršruto vairuotojams biotualetas yra įrengtas kitoje galinėje maršruto stotelėje – Vandžiogalos plente. Atsižvelgiant į gyventojų nusiskundimus, ateityje įrengsime biotualetą ir Plento gatvėje esančioje galinėje maršruto stotelėje“, – pažadėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Atkreipdamas dėmesį ir į kauniečio skundą dėl stotelės stulpelio P. Keras paaiškino: „Minimoje galinėje maršruto stotelėje, kaip ir visose viešojo transporto stotelėse yra įrengtas kelių eismo ženklas Nr. 548 „Stotelė“. Kelių eismo taisyklės draudžia statyti automobilius viešojo transporto stotelės zonoje, jei tai gali trukdyti viešojo transporto eismui“.

Biotualetų, įrengtų viešojo transporto galinėse stotelėse, sąrašas:

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA