V. Pranckietis pripažino, kad jam gėda dėl K. Pūko ir kitų | Kas vyksta Kaune

V. Pranckietis pripažino, kad jam gėda dėl K. Pūko ir kitų

DELFI nuotr.

Ketvirtadienį vykusiame mitinge „Aš kaltinu“ į piliečius besikreipusį Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį minia pasitiko ne itin svetingai. A. Tapino ir žmonių spaudžiamas, V. Pranckietis pripažino, kad jam gėda dėl Kęstučio Pūko ir kai kurių kitų Seimo narių.

Vien V. Pranckiečio pasirodymas minios akiratyje sukėlė gana tulžingus pasipiktinimo šūksnius. Šiaip taip nuraminti A. Tapino, žmonės sukluso.

„Nepasakysiu nieko nauja kalbėdamas apie tai, kad čia atėjau pats. Nepasakysiu nieko nauja, kad prieš savaitę čia kėlėme vėliavas ir kalbėjome apie vienybę. Nepasakysiu nauja teigdamas, kad esu vienas iš trijų milijonų ar vienas iš ten (Seime – „Kas vyksta Kaune“) esančių 141. Bet pasakysiu, kas mus atvedė čia – gėda, – kalbėjo Seimo pirmininkas. Ar man gėda dėl Mindaugo Basčio? Ar man gėda dėl Kęstučio Pūko? Ar man gėda dėl Gretos Kildišienės?“

Tūkstančiams žmonių įsikibus ir ėmus skanduoti „gėda!“, A. Tapinas klausimams neleido likti retoriniams.

„Čia atėjau todėl, kad man irgi gėda. Gėda būti pirmininku tokio Seimo, kurio norėčiau būti direktoriumi, kad galėčiau ateiti ir pasakyti „tu balsuoji taip, tu balsuoji taip“ ir visi balsuoja vieningai. Tačiau demokratijos kaina tokia. Mes išsirinkome. Kiek piliečių atėjo į rinkimus ir išsakė savo nuomonę? 20 proc? Ateikime 100 proc.

Kritika yra gerai, išreikšti savo nuomonę – demokratijos požymis. Dėkoju šio mitingo organizatoriams. Taip, mes kaltiname. Visi kaltiname, kad blogai dalyvaujame rinkimuose, kad išrenkame ne tai, ko tikimės. Jau kokius šešis kartus pasakiau tą žodį. Pasakykime dar kelis“, – prie gėdos stulpo prispaustas susirinkusiųjų net pats save ėmė kalti V. Pranckietis.

A. Tapinui visu rimtumu pasiteiravus, ar Seimas pasirengęs išbandyti savo mandatus pirmalaikiais parlamento rinkimais, Seimo pirmininkas pamėgino išsisukti nuo tiesaus atsakymo samprotaudamas apie skirtingų grupių interesus ir pasiryžimą toliau dirbti. Tačiau, vėlgi, paspaustas, atsakė „jeigu Seimui užteks valios pasileisti, tai jis ir pasileis“, kas išprovokavo tautą skanduoti „bailys!“

V. Pranckietis sakė, kad jam kartais gėda ir dėl R. Karbauskio sprendimų, nors dėl dėl partijos pirmininko asmens diskutuoti nederėtų. Paklaustas, kurie būtent sprendimai verčia gėdintis, V. Pranckietis paminėjo Gretos Kildišienės skandalą.

Ir pačioje pabaigoje pridūrė, kad tie 56 Seimo nariai, kurie nebalsavo už Mindaugo Basčio Seimo nario mandato panaikinimą, balsavo prieš Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA