Mitingas prie Seimo sulaukė ir kauniečių dėmesio | Kas vyksta Kaune

Mitingas prie Seimo sulaukė ir kauniečių dėmesio

Asociatyvi / Lietuvos Respublikos vyriausybės nuotr.

Šiandien, ketvirtadienį, Nepriklausomybės aikštėje, Vilniuje, vyks žurnalisto A. Tapino ir jo įsteigtos interneto televizijos „Laisvės TV“ rengiama protesto akcija „Mes kaltinam“. Įvykis sulaukė kauniečių  ir kitų šalies gyventojų susidomėjimo.

Nors Seimo narys Mindaugas Bastys vakar atsisakė Seimo nario mandato, mitingo organozatoriai patikino, jog planai nesikeičia, protestas prieš parlamentarus vis tiek vyks.

Ketvirtadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtu įvykiu „Mes kaltinam“ susidomėjo 27 tūkst. žmonių, 9 tūkst. iš jų paspaudė veiklųjį mygtuką „dalyvausiu“.

Kauniečiai taip pat neliko nuošalyje. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija organizuoja visų norinčiųjų prisijungti prie protesto kelionę iš Kauno autobusu.

„Žmonės išties yra aktyvūs, suvokia protesto svarbą ir reikšmę valstybei. Matydami tai, kas vyksta Seime, ir kaip yra diskredituojamas ne tik Seimo, bet ir pačios Lietuvos kaip teisinės valstybės vardas. Žmonės yra linkę jau nebetylėti, o kalbėti ir išgirsti iš valdančiosios daugumos argmentus dėl ko jie šitaip balsavo, kai buvo pareikšta apkalta jau buvusiam Seimo nariui Mindaugui Basčiui“, – kalbėjo frakcijos Kauno taryboje seniūnė Edita Gudišauskienė.

Pasak jos, yra užsakytas 50 vietų autobusas iš Kauno, kurį tikimasi pripildyti visais norinčiais vykti į mitingą Vilniuje. Dalyviai registruojami iš anksto. Autobusas išvyks nuo TS-LKD Kauno sueigos patalpų, Savanorių pr. 214.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio partijos Kauno skyriaus nariai taip pat organizavo kelionę į sostinėje, prie Seimo, vyksiantį mtingą, tačiau, portalo „Kas vyksta Kaune“ turimais duomenimis, autobuso pripildyti nepavyko. Tad sumanymas buvo atšauktas.

Mitingas vyks šiandien, kovo 15 d., 16 val., Nepriklausomybės aikštėje, Vilniuje.

Protesto organizavimo idėjai pradžią davė nesėkme pasibaigusi Seimo nario M. Basčio apkalta. Kai nepaisant Konstitucinio teisimo sprendimo, kad Seimo narys šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką nuslėpdamas savo ryšius su KGB darbuotoju Piotru Vojeitka, pritrūko Seimo narių balsų, kad iš jo būtų atimtas Seimo nario mandatas.  Šį antradienį per Seime vykusį slaptą balsavimą už tai, kad M. Bastys būtų pašalintas iš Seimo, balsavo 72 parlamentarai, 21 buvo prieš, 24 Seimo nariai susilaikė, 11 balsavimo bilietų buvo sugadinta. Tam, kad mandatas būtų panaikintas, už tai turėjo balsuoti ne mažiau kaip 85 Seimo nariai.

Nuo antradienio Seime „užvirė“ tikra raganų medžioklė, siekant išsiaiškinti, kurie Seimo nariai balsavo už tai, kad Konstituciją šiurkščiai pažeidęs politikas galėtų toliau dirbti įstatymų leidžiamojoje valdžioje, o organizuojamo protesto tikslas – parodyti politikams, kad visuomenė taip pat turi balsą ir gali išreikšti nepasitenkinimą, kai Seimo nariai, visuomenės vertinimu, patys nusižengia ne tik etikai, moralei bet ir Konstitucijoje įteisintoms teisingumo nuostatoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA