Už melagingą pranešimą apie užminuotą teismą – kauniečiui ne tik belangė | Kas vyksta Kaune

Už melagingą pranešimą apie užminuotą teismą – kauniečiui ne tik belangė

Kauno apylinkės teismo inf. 2018/03/14 15:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusiais metais melagingai apie užminuotą Kauno apygardos teismą pranešusiam 42-ejų G. Z. teismas skyrė devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kadangi G. Z. dėl padaryto nusikaltimo kaltu visiškai prisipažino, buvo taikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas ir bausmė sumažinta vienu trečdaliu, paskiriant jam pusės metų laisvės atėmimo bausmę.

Ši bausmė buvo subendrinta su anksčiau paskirta ir neatlikta laisvės atėmimo bausme ir paskirta galutinė vienerių metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Dešimt kartų teistas kaunietis ją turės atlikti pataisos namuose.

Už šį melagingą pranešimą, sutrikdžiusį teismo darbą, G. Z. Kauno apygardos teismui turės atlyginti 2 867 eurų turtinę žalą. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinei „Aras“ kaltinamasis turės sumokėti 80 eurų, o Kauno apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai – beveik 40 eurų.

G. Z. buvo teisiamas už tai, kad jis 2017 m. birželio 28 d. apie 11 val. iš savo mibiliojo ryšio telefono paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir melagingai pranešė apie Kauno apygardos teisme padėtus sprogmenis.

Teismui G. Z. paaiškino, kad taip pasielgė tyčia. Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą. Kaltinamojo atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra tai, kad jis prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi. Įsiteisėjus nuosprendžiui bus konfiksuotas G. Z. mobilusis telefonas kaip nusikaltimo įrankis.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būtų skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA