Kauną aplankę šiaurės šalių „Eurovizijos“ atstovai pasijuto lyg generalinėje repeticijoje: nustebino arenos dydis | Kas vyksta Kaune

Kauną aplankę šiaurės šalių „Eurovizijos“ atstovai pasijuto lyg generalinėje repeticijoje: nustebino arenos dydis

R. Tenio nuotr.

Jau antrus metus iš eilės Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną lydi ir muzikos mylėtojų laukiama šventė – nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas. Šiemet Kauno „Žalgirio“ arenoje vykęs ir daugiau negu 15 tūkst. kauniečių ir miesto svečių pritraukęs renginys neapsiėjo ir be svečių iš užsienio.

Lietuvos publikai savo eurovizinius kūrinius sekmadienio vakarą pristatė Suomijos atstovė Saara Aalto bei vienas jauniausių šių metų didžiosios „Eurovizijos“ dalyvių Ari Ólafsson iš Islandijos. Šio dalyvio pasirodymą organizatoriai pasirinko itin simboliškai – 1991 m. Islandija buvo pirmoji šalis, pripažinusi Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, tad anot „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuserio Lauro Lučiūno, šios šalies atstovo pasirodymas buvo itin svarbus ir laukiamas.

Po pasirodymų, didžiausių atlikėjų komplimentų sulaukė „Žalgirio“ arena ir renginio stebėti susirinkusių žiūrovų sukurta atmosfera. „Net neįsivaizdavau, kad arena bus tokia didelė! Iš pradžių tai privertė jaudintis, tačiau pajutus žmonių energiją iškart pasidarė geriau,“ – įspūdžiais dalijosi S. Aalto. Jai antrino ir A. Ólafsson: „Publika pasirodymo metu atidavė labai daug energijos, buvo labai malonu pasirodyti.“

Taip pat svečiai pastebėjo, jog „Žalgirio“ arena dydžiu nenusileidžia ir „Altice“ arenai Lisabonoje, kurioje ir vyks didžiosios „Eurovizijos“ šou.

Uždainavo lietuviškai

Suomijos atstovė S. Aalto itin nustebino sekmadienio vakarą „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalo žiūrovus – atlikdama kūrinį „Monsters“, atlikėja uždainavo lietuviškai. „Prieš pat lipdama ant scenos pradėjau save atkalbinėti – maniau, kad tikrai turėsiu praleisti lietuviškai paruoštą dalį. Tačiau pradėjus groti dainai ir pastebėjusi mane palaikančius žmones visas jaudulys prasisklaidė ir padainuoti puikiai pavyko,“ – džiaugėsi S. Aalto.

Paklausus, kokią frazę ištarti buvo sunkiausia, atlikėja tik šypteli – S. Aalto visuomet mėgo kalbas, tad ištarti žodžius nebuvo sunku, tačiau be lietuvių pagalbos tarimas nebūtų buvęs toks sklandus.

Lietuvių kalbos mokėsi ir islandas – po pasirodymo jis lietuviškai pasakė „aš tave myliu“. Užkulisiuose A. Ólafsson prisipažino, jog norėjo pasakyti, kad myli Lietuvą, tačiau tuo metu pavyko prisiminti tik šią frazę.

Sužavėjo gamta ir žmonės

Abu atlikėjai Kauną pasiekė ankstyvą sekmadienio rytą ir po kelių valandų jų jau laukė repeticijos. Tai, anot jų, labai apribojo galimybes apsižvalgyti po miestą, tačiau keli dalykai krito į akį A. Ólafsson. „Važiavau iš Vilniaus į Kauną ir pastebėjau, kiek daug čia gamtos ir medžių, tiek kelyje, tiek atvykus į patį miestą,“ – kalbėjo islandas.

S. Aalto labiau pažino žmones – prieš pasirodymą Kaune, šeštadienio vakarą, ji pasirodė sostinės klube „Soho“. „Lietuviai yra labai energingi ir šilti žmonės. Prieš atvykdama galvojau, kad pasirodymai nesulauks didelio susižavėjimo, tačiau tiek klube, tiek čia, Kaune, pasitiko pati geriausia energija,“ – kalbėjo dainininkė.

Pasiteiravus, ar planuoja sugrįžti į Kauną, abu svečiai patikino, jog norėtųsi čia surengti koncertus atšilus orams. „Norisi čia sugrįžti vasarą ir pamatyti žaliuojančius parkus bei turėti daugiau laiko, geriau pažinti tiek Kauną, tiek Vilnių,“ – teigė A. Ólafsson.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA