Patinkančių baldų pirkti kauniečiai važiuoja ir iš kito miesto galo | Kas vyksta Kaune

Patinkančių baldų pirkti kauniečiai važiuoja ir iš kito miesto galo

R. Tenio nuotr.

Verslo centre „Plaza“, esančiame Taikos prospekte, Kaune, prieš keletą metų sėkmingai šaknis įleido didžiausias Lietuvoje baldų salonas „Gintaro baldai“. Nors ir daugelio šiandieninių verslų pasiūla persikėlė į internetą, antrąją dešimtį rinkoje gyvuojantys „Gintaro baldai“ siūlo apsipirkti ne tik virtualiai, bet ir užsukti į atsinaujinusį saloną strategiškai patogioje vietoje.

[galerija kiek=”12″]

Atsinaujinusiame salone – baldų kompozicijos ir skandinaviškas stilius

Salono „Gintaro baldai“ atstovai pastebi, jog dabar žmonės aplinkai, kurioje gyvena, skiria daug didesnį dėmesį negu kada nors anksčiau. O būstuose pastaruoju metu itin ženkliai juntama skandinaviško stiliaus interjero dizaino įtaka.

„Pirkėjai ieško ne tik patogių, bet ir tarpusavyje puikiai derančių baldų komplektų ar net kompozicijų. Todėl naujajame salone nusprendėme įrengti pavyzdinio interjero kambarių ekspozicijas, kurios padėtų pasisemti idėjų įrengiant savo namus. Jų eksponavimu bei komponavimu salone rūpinasi profesionali interjero dizainerė Marija Malyševa. Atsižvelgdami į šiandieninius poreikius atnaujinome ir siūlomų baldų, audinių bei jų spalvų asortimentą“, – apie naujoves pasakoja marketingo vadybininkė Agnė Zebitytė.

Įtakos asortimento kaitai salone, pasak jos, turėjo ir tai, kad „Gintaro baldai“ beveik prieš dvejus metus pakeitė savo veiklos profilį ir tapo tik baldų tiekėjais. „Šis pokytis leido paįvairinti asortimentą minkštųjų baldų variacijomis. Jei anksčiau prekiaudavome tik klasikiniais jų modeliais, tai šiandien klientams galime pasiūlyti ir per 100 korpusinių baldų kolekcijų variantų, kiekvieną kolekciją sudaro iki 40-50 vnt. vienodos stilistikos sisteminių baldų. Daugiausia vyrauja minimalistinis ir skandinaviškas stilius“, – sako pašnekovė.

Sudarydami savo asortimentą stebime rinką, atsižvelgiame į Europos baldininkų naujienas ir asortimentą, dalyvaujame parodose, dizainerė stebi pasaulines tendencijas ir bandome jas pritaikyti savo salonuose. Bendradarbiaujame su Lietuvoje veikiančiais interjero dizaineriais, kurie taip pat iš dalies diktuoja poreikį stilingiems, bet tuo pačiu praktiškiems baldams, – mintimis dalinasi A. Zebitytė.

Šių metų naujovė „Gintaro baldų“ salone – modulinių baldų sistemos. Prekiaujama virtuvės baldų komplektais bei spintomis. Visa tai klientai gali užsisakyti pagal individualius pageidavimus – pasirenkant dydį, spalvą, raštą ir kitas norimas subtilybes.

Prekėms žemesnėmis kainomis – atskiras aukštas

Antrajame salono aukšte pakankamai neseniai įkurta išpardavimų salė. Pasak Kauno regiono vadovės Sigitos Pašukevičiūtės, čia gausu baldų, kuriems taikoma ženkli akcija. „Antrajame „Gintaro baldų“ aukšte galima rasti kai kurias ankstesnes baldų kolekcijas, ar rinkoje lūkesčių nepateisinusias, nišinės paklausos prekes“, – paaiškina Sigita.

Antrame salono aukšte klientų laukia išpardavimo salė / R. Tenio nuotr.

Minėtame išpardavimų salės asortimente – minkštieji baldai, minkštieji kampai, net apie 200-300 skirtingų vienetų sofų, sekcijos, spintos, prieškambario baldai, komodos, kompiuterio stalai, jaunimo kambario baldai.

„Neretai atsiranda ir tokių klientų, kurie užsukę į „Gintaro baldų“ saloną tikisi surasti šiek tiek ekonomiškesnį sprendimą savo interjerui atnaujinti. Tad pastarųjų variantų čia tikrai yra. Pavyzdžiui, kompiuterio stalo kaina prasideda nuo 19 eurų, komodos – nuo 44 eurų, lovos – nuo 69 eurų“, – sako salono „Gintaro baldai“ marketingo vadybininkė.

Dėmesys kokybei ir interjero detalėms

Paklausta apie tai, kokius baldus dažniausiai renkasi kauniečiai S. Pašukevičiūtė teigia, jog Kaune gyvenantys žmonės turi išskirtinį skonį ir būtent iš jų juntamas postūmis skoningai atnaujinti turimas prekes. „Pastebėjome, kad kauniečiai mūsų salone gausiai perka minkštuosius baldus rinkdamiesi jiems audinius. Taip pat korpusinius baldus pagal individualius atspalvius bei stilistiką, ryškiaspalvius pufus, foteliukus, stilingus staliukus. Būtent todėl itin padidinome jų asortimentą“, – vardija pašnekovė.

Pasak jos, Kaune itin pasiteisino interjero detalių pasiūlos salone sumanymas. Nors tai „Gintaro baldų“ asortimente – dar pakankama naujovė, pasirodžiusi vos prieš keletą mėnesių, pastebėjome tendenciją, kad kai kurie klientai užsukę į saloną, sugrįžta čia dar kartą ne tik vieni, bet ir su bičiuliais, kuriems rekomenduoja pirkti pas mus interjero detales, papuošiančias namus. Negaili laiko atvykti net iš kito miesto galo, atvirauja S. Pašukevičiūtė.

Čia galima įsigyti ne tik baldų, bet ir interjero detalių / R. Tenio nuotr.

„Svarbu paminėti ir tai, kad didžioji dalis klientų nori atsinaujinti būsto aplinką „čia ir dabar“. Jų norą be vargo išpildome, įprastai pirkinius pristatome per 1-2 darbo dienas, tačiau yra galimybė pasiimti norimą baldą ir iš karto. Atsižvelgdami į pastarąjį poreikį, kone 80 procentų turimo baldų pasirinkimo laikome ir salono sandėlyje, kad visi norintys gautų baldus „čia ir dabar““, – šypteli regiono vadovė.

A. Zebitytės teigimu, „Gintaro baldų“ vadovai bendradarbiauja ne tik su tiekėjais Lietuvoje, kurių parduodamas prekes žymi specialiu ženklu „Pagaminta Lietuvoje“, bet ir importuoja asortimentą iš įvairių šalių – Lenkijos, Ukrainos, Rusijos bei kitų. „Tačiau nepaisant to, ar baldas pagamintas mūsų šalyje, ar užsienyje, jaučiame didelę atsakomybę už jo kokybę, todėl visiems baldams taikoma dviejų metų garantija“, – paaiškina Agnė.

Kainos negąsdina net studentų

Pašnekovė pastebi, jog „Gintaro baldų“ pirkėjų auditoriją galima suskirstyti į atskirus segmentus. Jos teigimu, apsižvalgyti į saloną užsuka šiek tiek vyresnio amžiaus žmonės, o jaunos šeimos ar studentai dažniausiai renkasi apsipirkimą internetu. Pastarieji pirkėjai drąsūs, nebijantys eksperimentuoti – rinktis ryškias baldų spalvas, juos individualiai komplektuoti. Tačiau itin atsižvelgia į baldų patogumą, jų daugiafunkces savybes, kompaktiškumą – lengvą pritaikomumą nedidelėms erdvėms, jas ne tik užpildant, bet ir vizualiai išplečiant.

„Studentai salone dažniausiai apsilanko su tėvais. Pastebėjome, jog jie renkasi jaunuolio kambario baldus – spintas, sekcijas, kompiuterio stalus. Šiek tiek rečiau, apsipirkdami internetu, ieško darbo kėdžių su ratukais, viengulių tachtų, kušečių, sofų-lovų. Esame draugiški kainos atžvilgiu. Tad netgi studentams kainos yra išties priimtinos ir negąsdinančios“, – teigia A. Zebitytė.

Kalbėdama apie vyresniojo amžiaus pirkėjus, pašnekovė pamini, jog šie dažniausiai renkasi prabangesnių audinių, erdvesnius, ilgalaikius baldus. „Svetainės baldai, valgomojo komplektai, tai – baldų kategorijos, orientuotos į šeimos susibūrimus namuose, kurie vyresnio amžiaus žmonėms išlieka pagrindiniu akcentu renkantis ir planuojant interjerą būstuose“, – pastebi atsinaujinusio salono „Gintaro baldai“ atstovė.

Kovo mėnesį – nuolaidų lietus

A. Zebitytės teigimu, atėjus pavasariui juntama didžiausia baldų paklausa. „Šiuo metu jaučiame, suaktyvėjimą – gyventojai atnaujina savo namų interjerą. Todėl pavasarį salone „Gintaro baldai“ taikomos nuolaidos daugeliui asortimento prekių. Kai kuriems minkštiesiems baldams, baldų sistemoms, spintoms, sekcijoms, žurnaliniams staliukams taikoma net iki 42% procentų nuolaida“, – sako ji.

Didžiausią baldų saloną Kaune „Gintaro baldai“ rasite Taikos prospekte 141, verslo centre „Plaza“, netoli automobilių turgaus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA