Paaiškėjo, kad Lietuvą sukrėtusioje avarijoje žuvusios moterys – kaunietės | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kad Lietuvą sukrėtusioje avarijoje žuvusios moterys – kaunietės

Šiandien „Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija, kad kovo 7 d. eismo įvykio Nemenčinės seniūnijoje metu žuvo dvi kaunietės – darželio direktorė Evelina Liorentienė ir kauniečiams žinomos muzikinės grupės narė Meda Mačytė. Su pirmąja artimieji jau atsisveikino, o M. Mačytė bus laidojama poryt.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Laurynas pirmadienį pranešė, kad šioje avarijoje žuvo Kauno vaikų darželio „Medutis“ direktorė Evelina Liorentienė ir Kaune susikūrusios grupės „Akustinis fotelis“ buvusi narė Meda Mačytė.

„Su Meda buvome labai artimi. Ji buvo aktyvi Kauno muzikinio ir meninio gyvenimo dalyvė – Gatvės muzikos dienos aktyvistė, jaunimo muzikos ir dainuojamosios poezijos atlikėja. Daug jaunų miesto menininkų ją labai gerai pažinojo“, – sakė vyras.

Jis pridūrė, kad M. Mačytė buvo ne tik dainininkė, bet ir žymios giminės atstovė. Medos močiutės sesuo – aktorė Eugenija Pleškytė, o močiutės brolis – Jonas Pleškys, su barža 1961 m. pabėgęs iš Tarybų sąjungos. Manoma, kad būtent šis įvykis Tomą Clancy įkvėpė parašyti šnipų romaną „Raudonojo Spalio medžioklė“. M. Mačytė taip pat buvo Lietuvos kunigaikščio Bogdano Oginskio proproanūkė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad tragiška avarija įvyko Kovo 7 d., 18.26 val. Molėtų plento 27-ame kilometre, Nemenčinės seniūnijoje. 1955 m. gimusio vyro vairuojamas keleivinis autobusas „MAN“, vengiant susidūrimo su į kelią išbėgusiu briedžiu, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Honda Jazz“, vairuotu 1981 m. gimusios moters.

Po pirmo smūgio, „Honda“ galine autobuso dalimi kliudė priešpriešiais važiuojantį krovininį automobilį „DAF“, kurį vairavo 1975 m. gimęs Latvijos pilietis.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Honda Jazz“ vairuotoja E. Liorentienė ir kartu važiavusi M. Mačytė, gimusi 1992 m. Nukentėjo tuo pačiu automobiliu keliavusi trečia moteris ir 2016 m. gimusi mergytė. Pastaroji dėl galvos ir veido sumušimų gydoma ambulatoriškai.

„Vairavo Evelina, o Meda sėdėjo tiesiai už jos. Priekyje sėdėjusi moteris išgyveno. Taip pat gyva likusi mergaitė buvo E. Lorentienės dukra. Evelina jau palaidota kovo 10 d. Jonučių kapinėse“, – informavo Laurynas.

Vyras pranešė, kad atsisveikinimas su Meda vyks kovo 13 d., antradienį, nuo 15 val. Velionė bus pašarvota Gerojo Ganytojo bažnyčioje, V. Krėvės pr. 95A.

Kovo 14 d., 11 val., urna bus palydėta į Veliuonos bažnyčią, šalia kurios ir atguls M. Mačytė. Pašnekovas užsiminė, kad motiną ir žmoną praradusi E. Liorentienės šeima bei Medos tėtis laukia gerų žmonių paramos. Norintieji paaukoti, daugiau informacijos gauti gali susisiekę su Vytautu Liorentu ir Haroldu Mačiu.

Taip pat planuojama įsteigti Medos Mačytės vardo paramos fondą vargstantiems talentingiems vaikams. Tai, Lauryno teigimu, buvo jos svajonė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA