Sumanymas iš trispalvės sudėlioti žinutę: „Kaunas – Lietuvos širdis“, pavyko iš dalies | Kas vyksta Kaune

Sumanymas iš trispalvės sudėlioti žinutę: „Kaunas – Lietuvos širdis“, pavyko iš dalies

E. Virkečio nuotr.

Šiandien, Kovo 11-ąją, Kaune netrūko iniciatyvų. Viena iš tokių – per miesto centrą nusidriekusi įspūdingo ilgio Lietuvos trispalvė, turėjusi tapti vienu iš šios datos simbolių. Tačiau, kaip paaiškėjo, ne viskas pavyko pagal planą.

[galerija kiek=”16″]

Šiek tiek po vidurdienio prasidėjęs žygis „Apjuoskime Kauną trispalve“ sutraukė minią žmonių. Didžioji dalis dalyvavusiųjų eisenoje – moksleiviai. Pasak renginio organizatorių, šiandien Kauno centre buvo nešamos dvi Lietuvos vėliavos, kurių bendrasis ilgis siekė apie 400 metrų.

Primename, jog viena iš jų į Kauno rotušės aikštę keliavo iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio, kita – iš Nepriklausomybės aikštės. Pirminis žygio iniciatorių noras – abiems vėliavoms susitikus senamiestyje suformuoti širdį ne visai pavyko, vaizdas žvelgiant iš paukščio skrydžio buvo panašesnis į Lietuvos kontūrus žemėlapyje. Tad daugelį metų gajus posakis: „Kaunas – Lietuvos širdis“ nebuvo įgyvendintas realybėje.

Nepaisant to, daugelį kauniečių sužavėjo šis milžiniškos trispalvės reginys. Vėliava, nešama žmonių, įveikė visas kliūtis. Keliaudama per Laisvės alėją senamiesčio link ji atsidūrė populiarioje Vilniaus ir Birštono gatvių požeminėje perėjoje bei be vargo įveikė šią atkarpą. Žygio dalyviai nepabūgo pernešti trispalvės per minėtą vietą akimrkai paversdami ją tarsi simboliniu tuneliu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA