Prasidėjo kauniečių šeimoms Kovo 11-osios proga padovanota kelionė į Lietuvos sostinę | Kas vyksta Kaune

Prasidėjo kauniečių šeimoms Kovo 11-osios proga padovanota kelionė į Lietuvos sostinę

R.Tenio nuotr.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena septynioms Kauno šeimoms prasidėjo džiaugsmingai. Ankstų sekmadienio rytą iš Kauno autobusų stoties į šventinę Kovo 11-osios ekskursiją po Lietuvos sostinę išvyko beveik pilnas autobusas. Jame – gausios ir globėjų šeimos, kurioms nemokamą išvyką drauge su partneriais LR Prezidentūra, Kauno miesto savivaldybe ir UAB „Kautra“, dovanoja portalas „Kas vyksta Kaune“.

Ekskursija skirta pažymėti Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną gausesnės, savo gyvenimu kitus įkvepiančios Kauno šeimos išvyko į šventinę ekskursiją sostinėje. Šeimos pirmiausiai atvyks į Valstybės pažinimo centrą, kur apsilankys parodoje „Nepamirštos ateitys: Lietuvos šimtmečio vizijos“. Vėliau keliaus papietauti ir kelionę po Vinių tęs su gide Gabija Lunevičiūte. 35 ekskursijos dalyviai aplankys Signatarų namus, Aušros vartus, išgirs pasakojimus apie Gedimino pilį, Valdovų rūmus ir kitus svarbius valstybinius objektus. Pasivaikščiojimas pėsčiomis truks porą valandų.

Gražiausias išvykos akimirkas fiksuos „Kas vyksta Kaune” fotografas Rokas Tenys, o įsimintinos dienos nuotraukų albumas po renginio bus padovanotas šeimoms.

​„Smagu, kad galime prisidėti prie šios prasmingos akcijos. Tikiu, kad vaikams ir kelionė autobusu taps naudinga ir linksma pramoga“, – sakė UAB „Kautra“ marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

„Kovo 11-oji labai svarbi mūsų valstybei šventė, šią dieną 1990 m. buvo atkurta Lietuvos Nepriklausomybė. Kadangi valstybės pamatas yra šeima, kurioje formuojamos vertybės, būtent šeimas, kurioms dėl didelio vaikų skaičiaus finansiškai brangu ar sudėtinga aplankyti valstybės sostinę, nusprendėme šįkart pradžiuginti. Šios gausios šeimos, taip pat globėjai nusipelno didžiulės pagarbos – mažųjų valstybės piliečių auginimas ir ugdymas yra sunkus bei atsakingas darbas. Tikiu, kad ekskursija dar labiau sustiprins jų pilietiškumą. Džiugu, kad prie portalo idėjos įgyvendinimo prisidėjo partneriai, juk ne kiekvienas turime galimybę pamatyti Vasario 16-osios akto originalą ar susipažinti su Lietuva Valstybės pažinimo centre“, – pasakojo idėjos autorius, portalo „Kas vyksta Kaune“ vadovas ir įkūrėjas Vaidas Pilkauskas.

Pilnas autobusas keleivių, kuriuos veža UAB „Kautra“, buvo surinktas per mažiau nei parą, žinia apie ieškomus dalyvius buvo paskelbta socialiniame tinkle Facebook, dalyvauti siūlyta portalo „Kas vyksta Kaune“ anksčiau kalbintoms gausioms, savo gyvenimo pavyzdžiu kitus įkvepiančioms šeimoms, taip pat dalyvių ieškota kreipiantis į visuomenines organizacijas, viena jų – „Aušta“. Papildomai paskelbus apie likusias laisvas vietas – jų neliko akimirksniu.

Gausių ar globėjų auginamų šeimų šventinės Kovo 11-osios išvykos į Lietuvos sostinę partneriai: bendrovė „Kautra“, Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Akciją įgyvendina portalas „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA