Kovo 11-osios šventiniai renginiai Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje ir Rotušės aikštėje (tiesioginė transliacija) | Kas vyksta Kaune

Kovo 11-osios šventiniai renginiai Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje ir Rotušės aikštėje (tiesioginė transliacija)

E. Virkečio nuotr.

Kaunas šiandien švenčia Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, o „Kas vyksta Kaune“ kviečia stebėti pagrindinius miesto renginius tiesiogiai. 12 val. skaitytojų dėmesiui – iškilmingas Kovo 11-osios minėjimas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, o 13.30 val. – koncertas „Dainuoju Lietuvą“ Rotušės aikštėje.

Kovo 11 d., 12 val., prasidės pirmoji „Kas vyksta Kaune“ tiesioginė transliacija iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio. Kaip sakė Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Jarusevičius, šį renginį ves jis pats – minėjime dalyvaus Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Gali būti, kad Kauną aplankys ir žinomi politikai, aukšti valstybės tarnautojai, tačiau jie apie atvykimą iš anksto dažnai neinformuoja – būna, prisistato prieš pat šventę“, – sakė T. Jarusevičius.

Tradiciškai, iš pradžių bus keliama Vyčio Kryžiaus ordino vėliava, tuo pat metu giedant Lietuvos Respublikos himną. Po to susirinkusius pasveikins V. Matijošaitis, minia bus pakviesta susikaupti tylos minutei už auką Lietuvos laisvei.

Šįkart renginį vainikuos trijų atlikėjų pasirodymai: Vidas Bareikis ir „Original Copy“ atliks po vieną kūrinį, o Martynas Kavaliauskas – du muzikinius numerius. Tada kelių šimtų metrų ilgio vėliava pajudės nuo K. Donelaičio gatvės iki Senamiesčio, kur susitiks su kita didžiule trispalve ir drauge apjuos Rotušės aikštę – Kauno miesto širdį.

Vėliavos žygis „Apjuoskime Kauną trispalve“ ir vėliavų susijungimo akcija „Mano kraštas“ – pagrindiniai minią įtrauksiantys šventės akcentai.

Kovo 11 d., 13.30 val., tiesioginė „Kas vyksta Kaune“ transliacija kelsis į Rotušės aikštę, kur Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas komanduos ilgajam šventiniam koncertui „Dainuoju Lietuvą“. Savo šalies nepriklausomybės atkūrimą muzikiniais numeriai švęs iš karo muziejaus sodelio atskubėjęs Vidas Bareikis ir „Original Copy“.

Prie jų prisijungs 4-ojo „X Faktoriaus“ sezono nugalėtoja Iglė ir indie roko grupė iš Vilniaus „The Station“. Taip pat pasirodys 1998-uosius menantis keturių žavingų merginų kolektyvas iš Klaipėdos „Man-go“, 2014 m. grįžęs į Lietuvos pop muzikos pasaulį.

„To smarkiai neanonsavome, bet turime naujienų – vakarėjant, apie 17 val., bus užkurti laužai, o prie minėtų atlikėjų prisijungs „Saulės Kliošas“. 21 val. per ekraną aikštėje bus rodomas „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalas ir specialūs kovo 11-osios šventei skirti pasirodymai iš „Žalgirio“ arenos“, – pasakojo T. Jarusevičius.

Visą Kovo 11-osios renginių Kaune programą rasite čia. „Žalgirio“ arenoje vyksiantį šventinį koncertą ir „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalą transliuos LRT, daugiau apie šį renginį skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA