Kauniečiai mėgavosi nemokama kelione į Vilnių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai mėgavosi nemokama kelione į Vilnių

R. Tenio nuotr.

Lietuvai minint 28-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines, septynios pagarbos ir susižavėjimo vertos gausios ar globėjų šeimos turėjo ypatingą šventę – vyko į ekskursiją Vilniuje: apsilankė Valstybės pažinimo centre, Signatarų namuose, Aušros vartuose, kelias valandas su gide keliavo po Vilniaus senamiestį. 

Ekskursiją kartu su partneriais: LR Prezidentūra, Kauno miesto savivaldybe ir UAB „Kautra“ – dovanojo portalas „Kas vyksta Kaune“.

Ekskursija skirta pažymėti Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Pirmoji aplankyta vieta – Valstybės pažinimo centras, čia kelias valandas susidomėję dideli ir maži dalyvavo interaktyvioje parodoje „Nepamirštos ateitys: Lietuvos šimtmečio vizijos“. Dalyviai patys galėjo sukurti savo Lietuvos viziją – ant stalo sukrauti simbolius, demonstruojančius, kokia bus ateities Lietuva, netrūko medžių, universitetų, žmonių ir kt. Tiesa, į Valstybės pažinimo centrą dalyviai pateko tik praėję griežtą patikrą, mat šis muziejus yra LR Prezidento rūmų ansamblio dalis.

Vėliau dalyviai keliavo pietauti ir kelionę po Vilnių tęsė su gide Gabija Lunevičiūte. Kelionę pradėję nuo Arkikatedros, išgirdo pasakojimus apie Gedimino pilį, Valdovų rūmus, kelias valandas vaikštinėjo po Vilniaus senamiestį, išgirdo trumpą pasakojimą apie Šv. Mikalojaus bažnyčią – seniausią Romos katalikų mūrinę bažnyčią Lietuvoje. Tuomet keliavo į Aušros vartus, užkopė į patį viršų ir skyrė minutėlę dvasiniams dalykams.

Galiausiai gidė atvedė į Signatarų namus, kuriuose iki lapkričio vidurio saugomas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo aktas. Čia susirinkusieji galėjo išvysti ir Signatarų asmeninius išlikusius daiktus, tarkim, J. Basanavičiaus skėtį, apžvelgti nuotraukas.

Kalbinti akcijos dalyviai, ypač vaikai, neslėpė susižavėjimo, o itin domėjosi eksponatais Valstybės pažinimo centre. Mažieji dirbtuvėse pasigamino po paukštį ar knygos skirtuką iš trijų spalvų: geltonos, žalios, raudonos. Paklausti, kodėl būtent šios spalvos, jie choru suriko: „Tai Lietuvos vėliava!”

Įsimintinas buvo ir raitosios policijos pasirodymas, įvykęs klausantis istorijų apie žydų kvartalą.

„Šiandien įspūdžių gausu, gal visko vaikai neprisimins, tačiau po kiek laiko vėl čia atvykus, jau bus įsidėmėję, kur, koks svarbus objektas stovi, atmins, ką gidė pasakojo. Vaikams kelionės labai reikalingos. Beje, suaugusiesiems irgi, vairuojant juk ne viską sužiūri, o šiandien išvykstant iš Kauno autobusu, atkreipiau dėmesį, kaip pasikeitė miestas, atrodo, pats vairuodamas ir to, ir ano nepastebėjau”, – sakė trijų vaikų globėjas.

​Už autobuso vairo sėdėjo Jonas Tuskevičius, vairuotoju dirbantis jau 37 metus ir suskaičiuojantis, kad pagal nuvažiuotus kilometrus, jau būtų ne kartą apkeliavęs žemės rutulį. „Kelionės neįtikėtinai praturtina asmenybę, raginu daug keliauti ir pažinti ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį”, – sakė J. Tuskevičius.

„Ekskursijos dieną plačių šypsenų netrūko, tačiau svarbiausia, kad tokią valstybei svarbią dieną, kaip Kovo 11-oji, mažieji Lietuvos piliečiai iš arti susipažino su valstybės simboliais, ugdėsi patriotiškumą, išvydo Nepriklausomybės aktą. Valstybė prasideda nuo šeimos, džiugu, kad būtent gausioms ar globėjų šeimoms šįkart padovanojome kelionę”, – sakė akcijos sumanytojas, portalo „Kas vyksta Kaune” vadovas Vaidas Pilkauskas.

Gausių ar globėjų šeimų šventinės Kovo 11-osios išvykos į Lietuvos sostinę partneriai: bendrovė „Kautra“, Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Akciją įgyvendino portalas „Kas vyksta Kaune“.

Gražiausias išvykos akimirkas fiksavo „Kas vyksta Kaune“ fotografas Rokas Tenys, o įsimintinos dienos nuotraukų albumas po renginio bus padovanotas kiekvienai dalyvavusiai šeimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA