Kauniečiai pasipiktino, kad Kazimiero mugė nugrūsta prie „Žalgirio“ arenos | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasipiktino, kad Kazimiero mugė nugrūsta prie „Žalgirio“ arenos

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Nuo penktadienio iki pat sekmadienio Kaune šurmuliuoja Kazimiero mugė. Tačiau miesto gyventojai, regis, nėra itin patenkinti šiuo keletą dienų trunkančiu pavasario renginiu. Pagrindinis trūkumas, sukeliantis daugiausiai nepatogumų, esą vieta. Jau antrus metus mugės prekybininkų paviljonai įsikūrę ne Laisvės alėjoje kaip anksčiau, bet prie Kauno „Žalgirio“ arenos.

„Esu nelinkusi komentuoti ir skųstis, bet man labai pikta dėl „Kaziuko mugės“. Kodėl iš renginio šiemet tarsi pasityčiota – padarytas tikrų tikriausias turgus. Juk anksčiau būdavo graži šventė Laisvės alėjoje, Kauno senamiestyje – tikrajame miesto centre, o ne kažkur kone prie „Akropolio““, – sako portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Indrė.

Kazimiero mugė, pasak jos, buvo tradicija, kuri tęsėsi ilgus metus. Tai – ūkio, rankdarbių ir kitokių gėrybių renginys, šiemet tapęs veikiau rudens madų turgumi, kritikos negaili kaunietė. „Dabartinis paviljonų išdėstymas primena turgų – prekybininkai lindi „palapinėse““. Laisvės alėjoje ir senamiestyje būdavo kitaip – galėdavome pasivaikščioti, jausdavome mugės ritmą, būdavo smagu bei patogu žvalgytis į siūlomus gaminius einant tiesia kryptimi, nesistumdant ties posūkiais dėl didelio lankytojų srauto“, – pastebi Indrė.

Kaunietį Eugenijų taip pat nustebino pakitusi Kazimiero mugės lokacija. „Kodėl renginys vyksta ne Laisvės alėjoje? Nemuno sala – netinkama vieta. Ten viskas itin sugrūsta, nėra laisvės judėti, arti neprivažiuoja viešasis transportas“, – sako skaitytojas.

Kiti miesto gyventojai taip pat negaili karčių žodžių mugės organizatoriams. „Prisimenu, anksčiau eidavome ir į Kauno pilį, Santakos parką. Laisvės alėjoje vykdavo koncertai, virdavo maistą, o dabar man tiesiog gaila gražios tradicijos, virtusios tiesiog komercija“, – apmaudo neslepia kaunietė.

Tikrų tikriausia problema miesto gyventojai įvardija ir esą nemalonią klampynę, kurią tenka įveikti norint patekti prie prekybininkų pavilijonų. Daugelis iš jų šmaikštauja sakydami: jei eisite į Kazimiero mugę, nepamirškite užsidėti guminių batų. O ką jau kalbėti apie mažuosius lankytojus – atvykti į Kazimiero mugę stumiant vaikišką vežimėlį ar atsivesti prasiblaškyti vyresnio amžiaus žmogų tampa neįmanoma misija.

Žinoma, tarp pasisakiusiųjų netrūko ir teigiamų emocijų. Skaitytoja Nomeda stojo ginti naujosios Kazimiero mugės lokacijos: „Niekam nepatiks, bet man patiko. Nėra jokio klampojimo, nors daugelis taip ir sako. Prie „Žalgirio“ arenos – daug erdviau ir smagiau. Šiandien apsilankėme ir dar eisime. Prekybininkai – nuostabūs, geros nuotaikos, o kogi daugiau reikia? Tik nustoti būti visada ir viskuo nepatenkintiems“, – pozityvių žodžių negailėjo ji.

Pastarajai nuomonei pritarė ir skaitytojas Paulius. Jo teigimu, žmonėms įtikti beveik neįmanoma – esą, jei Kazimiero mugė ir toliau vyktų centrinėje miesto arterijoje, tai, greičiausiai nepatiktų tiems, kurie gyvena Laisvės alėją juosiančiuose daugiabučiuose.

„Kai vykdavo Laisvės alėjoje, eidavome visada. Jei pavargdavome ar sušaldavome, užsukdavome į kavinę sušilti išgerdami kavos, arbatos. Buvo patogu, erdvu, o dabar reikia stumdytis ir grūstis“, – priešingos pozicijos stojo ginti kaunietė Vida.

Jai kone antrino portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Indrė. Pasak moters, atėjus į mugę esą nesinori ilgai joje užsibūti. „Atrodytų, stalai numesti bet kur, prekiaujama produkcija iš Kinijos. Prasta žvilgtelėti. Šiemet jau ne tas Kaziukas, kaip anksčiau“, – sentimentaliai kalbėjo kaunietė.

Skaitytojos Sigitos žodžiuose taip pat netrūko apmaudo: „Kaziuko mugė anksčiau buvo daug mielesnė, šiltesnė visomis prasmėmis. Šiemet teko apsilankyti – nusivyliau. Tai – ne mugė, o potvynis. Girdėjau, kai prekybininkai diskutavo, ką tiesti ant žemės, kad tik klientams būtų patogiau apsižvalgyti. Savo akimis mačiau – ant žemės patiesti maišai, pledai – kas ką turėjo, tas tą ir tiesė“.

„Kol negrąžins Kazimiero mugės į Laisvės alėją, nesidomėsime šiuo renginiu ir neisime“, – piktinosi kai kurie kauniečiai.

Primename, kad lokacijoje prie Kauno „Žalgirio“ arenos Kazimiero mugė įsikuria jau antrus metus iš eilės. Anksčiau renginys nusidriekdavo per Laisvės alėją. Paskelbus viešuosius konkursus renginiams organizuoti, buvo nuspręsta, pakeisti šventės vietą, nes Ūkininkų sąjungai nepavyko laimėti minėto konkurso. Šiems net buvo pasiūlyta persikelti į Aleksotą, bet po kurio laiko prieita prie vieningos nuomonės nutariant, kad Kazimiero mugė bus rengiama Nemuno salos teritorijoje.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA