Kauniečiai nusprendė, kur bus įrengta nauja vaizdo stebėjimo sistema | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nusprendė, kur bus įrengta nauja vaizdo stebėjimo sistema

R. Tenio nuotr.

Visą vasarį portale „Kas vyksta Kaune“ kauniečiai buvo kviečiami balsuoti ir išrinkti vietą, kurioje įrengus visą parą vaizdą efektyviai stebinčias kameras būtų užtikrintas didesnis praeivių bei aplinkinių gyventojų saugumas. Remdamiesi nusikaltimų statistika, problemiškiausių vietų sąrašą pateikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) specialistai. Kameras padovanoti įsipareigojo vaizdo stebėjimo sistemų gamintojo „Hikvision“ atstovai Lietuvoje, o ryšiu jas aprūpins Kauno miesto savivaldybė.

[galerija kiek=”8″]

Kaip teigė VPK viršininkas Darius Žukauskas, vietos balsavimui buvo atrinktos pagal vieną pagrindinį kriterijų – tai turi būti viešoji erdvė, kurios saugumas aktualus kuo didesniam skaičiui miestiečių.

„Nereikėtų suprasti, kad tai buvo pačių pavojingiausių Kauno vietų sąrašas. Visų pirma, didžioji dalis tikrų nusikaltimų židinių jau yra stebimi vaizdo kameromis, antra, sąmoningai rinkome būtent viešąsias erdves, kurių saugumas yra aktualus kuo daugiau žmonių. Savaime suprantama, yra daugybė už, tarkime, Muzikinio teatro sodelį pavojingesnių daugiabučių kiemų, tačiau siekiant užtikrinti visuomenės interesą, konkrečių gyvenamųjų namų prieigų stebėjimas nebūtų tinkamiausias pasirinkimas“, – aiškino D. Žukauskas.

Nuo pat iniciatyvos „Saugesnis Kaunas 2018“ pradžios gana tolygiai pirmavo dvi vietos – Panemunės pėsčiųjų tiltas ir Ramybės parkas, nors atskirais etapais favoritus prisivydavo ir Santakos parkas.

Likus 2 dienoms iki balsavimo pabaigos abi pirmos vietos buvo surinkę po vienodą balsų skaičių (apie 600), tačiau per paskutines dienas Ramybės parkas stipriai išsiveržė į priekį – balsavimui baigusis, už jį buvo atiduoti 1209 balsai, tuo tarpu antroje vietoje likęs Panemunės tiltas turėjo 986 balsus.

Balsavo iš viso 4252 kauniečiai, tad vietai nugalėtojai atiteko beveik trečdalis visų balsų (net 28 proc.). Dar prieš dešimtmetį prastą reputaciją turėjęs, šiandieninis Ramybės parkas yra sutvarkytas, geriau apšviestas ir labiau atitinka savo pavadinimą, taip pat ir žmonių judėjimo jame daugiau. Aplink parką išsidėsčiusios trys mokyklos, netoliese – „Akropolis“, Kauno autobusų stotis. Parke įsikūrusi ir vienintelė Kaune mečetė, kitame jo krašte – dvi stačiatikių cerkvės.

„Tikimės, jog panašių iniciatyvų ateityje Kaune tik daugės. Miesto saugumu privalome rūpintis visi drauge, todėl nepaprastai malonu, kad atsiranda bendraminčių, kurie negaili nei laiko, nei pinigų ir prisideda prie bendro tikslo siekimo. Ramybės parkas – gana populiari pasivaikščiojimų vieta bei tranzitinė teritorija, kurią kerta į mokyklą ar darbą keliaujantys kauniečiai iš gretimų kvartalų, todėl didesnis dėmesys saugumui šioje vietoje tikrai ne pro šalį“, – iniciatyvos „Saugesnis Kaunas 2018“ rezultatais džiaugėsi Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Anot jo, saugumas bus didinamas ir kituose miesto parkuose, kurie žingsnis po žingsnio rekonstruojami. Šiuo metu darbai beveik užbaigti Kalniečių, Dainavos parkuose, o Draugystės parke bus baigti iki metų pabaigos. Visuose sutvarkytuose parkuose planuojama įrengti vaizdo stebėjimo kameras, parkus apšviesti.

„Viešosios tvarkos skyriui taip pat keliame užduotis pasirūpinti saugumu mieste, nesvarbu, ar tai būtų vieši renginiai, ar triukšmo prevencija, ar švaros palaikymas – viską reikia daryti taip, kad Kaune būtų saugu ir malonu gyventi“, – sakė V. Šiliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA