Kauno rajonas ir Nyderlandai ieško sąlyčio taškų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas ir Nyderlandai ieško sąlyčio taškų

krs.lt nuotr.

„Labai norėtųsi parodyti Kauno rajoną visiems užsienio konsulams, nes jūs turite visko ir labai daug“, – kalbėjo ketvirtadienį su meru Valerijumi Makūnu susitikusi Lietuvos Respublikos garbės konsulė Nyderlandų Karalystėje Lina Sotničenkaitė-Van Kesteren.

Tokia galimybė reali, nes Vilniuje kas tris metus vyksta garbės konsulų suvažiavimai. Artimiausias forumas vyks šių metų liepos pradžioje.

V. Makūnas atkreipė konsulės dėmesį į Kauno rajono patrauklumą užsienio investicijoms, kurios praėjusiais metais buvo rekordinės. Kauno rajonas garsėja žemdirbystės tradicijomis, tarptautinėmis parodomis, į kurias galėtų atvykti ir olandų verslininkai bei ūkininkai.

Olandai taip pat turi patirties tvarkant kultūros paveldą: dvarus, pilis, parkus, gynybinius įtvirtinimus. Tai aktualu ir Kauno rajono savivaldybei, kuri kartu su Kauno miestu yra įkūrusi Kauno tvirtovės parką, turi daug kitų paveldo objektų.

L.Sotničenkaitė-Van Kesteren teigė, kad Rukloje įsikūrusio Nyderlandų karinio dalinio kariai norėtų prisistatyti bendruomenei ir dalyvauti socialinėje veikloje. Viena iš tokių iniciatyvų galėtų būti talka kuriame nors Kauno tvirtovės forte. „Tai būtų ir naudinga, ir įdomu“, – pritarė V. Makūnas.

Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė sakė, kad mielai surengtų Nyderlandų autorių tapybos arba skulptūrų parodą, jei tik tokia galimybė atsirastų. Užsienio ekspertų patarimai būtų naudingi ir tvarkant Raudondvario dvaro sodybą.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie galimybes dalintis patirtimi bendruomenėms, meno kolektyvams, sportininkams.
Kaune gimusi ir užaugusi L.Sotničenkaitė-Van Kesteren jau beveik 20 metų gyvena Nyderlanduose ir padeda įvairioms organizacijoms ieškoti partnerių, megzti kultūrinius, verslo ryšius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA