Kauno kriminalistai išsiaiškino šešėlinę siuntų pervežimo įmonės schemą | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai išsiaiškino šešėlinę siuntų pervežimo įmonės schemą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos (ENTV) pareigūnai nustatė įmonę, kurioje, įtariama, buvo apgaulingai tvarkoma apskaita, slepiami mokesčiai, o didžioji dalis darbuotojų net neįdarbinti.

Kriminalistai, turėdami informacijos, kad vienos Kauno įmonės, vykdančios keleivių, siuntų, krovinių pervežimus į Europos sąjungos šalis, vadovas vairuotojais dirbančių asmenų nėra oficialiai įdarbinęs, atliko patikrinimą aptariamoje bendrovėje. Patikrinimo metu nustatyta, kad atlyginimai oficialiai nedirbantiems asmenims mokami iš neapskaitytų įmonės lėšų.

Kriminalinės policijos ENTV pareigūnai, atlikę kratas įmonės vadovo ir kitų įmonės darbuotojų gyvenamosiose vietose, taip pat nustatė, kad teikiant keleivių ir krovinių pervežimo paslaugas nėra išduodami jokie pinigų priėmimo kvitai, tokiu būdu galimai slepiant mokesčius.

Kratų metu buvo rasti ir paimti įmonės buhalteriniai dokumentai, įvairūs rankraštiniai užrašai, galimai susiję su „juodąją“ buhalterija, kompiuteriai. Manoma, kad net penki asmenys jau kurį laiką dirba vairuotojais, tačiau nėra oficialiai įdarbinti.

Gautas pajamas už keleivių ir krovinių pervežimus vairuotojai tiesiogiai perduodavo įmonės vadovui, pajamos nebuvo įtraukiamos į apskaitą. Įmonėje atliekamas ūkinis finansinis tyrimas, analizuojami kratos metu paimti užrašai, skaičiuojama, kokį neapskaitytą pelną įmonė gavo.

Bendrovės vadovui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA