Baigiantis žiemai automobilius vairuotojai plauna dažniau | Kas vyksta Kaune

Baigiantis žiemai automobilius vairuotojai plauna dažniau

R. Tenio nuotr.

Kauno mieste savitarnos plovyklų pasirinkimas tikrai nemažas. Augantis jų poreikis rodo, kad Lietuvos vairuotojai darosi vis sąmoningesni ir supranta, jog automobilį, kaip batus ir dantis, reikia prižiūrėti nuolatos. Ir vis dažniau automobilius renkasi plauti patys.

Norėdami sužinoti apie automobilio priežiūros po žiemos ypatumus, pasirinkome pašnekovus, atstovaujančius vienam iš sparčiausiai augančių savitarnos savitarnos plovyklų tinklų rinkoje – „H2Auto“. Šiuo metu net trys tinklo plovyklos veikia ir Kaune: Veiverių g. 119, Šiaurės pr. 2 ir Baltų pr. 49M.

„Lietuvos keliai šaltuoju metų laiku prižiūrimi chemija ir druskomis, kurioms padengus automobilį prasideda korozija. Tamsiai matinę dangą ant šonų, kurioje yra purvo, tepalų riebalų, druskų, nuplauti tiesiog būtina“, – iš karto įspėjo „H2Auto“ kokybės vadovas Donatas Lomsargis.

– Kodėl reikia plauti automobilį dažniau ir kaip tai daryti?

– Nors jau kalendorinis pavasaris, tačiau vis dar šalčiai nepaleidžia Lietuvos kelininkų ir vairuotojų. Šaltuoju metų laiku mašiną prižiūrėti reikia net atidžiau, kad saulutei pašvietus mašina keltų pasigerėjimą, ne liūdesį. Dabar jau saulė bandys kovoti su žiemos paskutiniais šalčiais kviečiame plauti kuo dažniau mašinas. Bekontaktė savitarnos plovykla – šiam tikslui puikiausias pasirinkimas, kadangi plauti druskas visiškai nekenkiant automobilio kėbului galima nors ir kasdien.

Savitarnos plovykla „H2Auto“ / Organizatorių nuotr.

Kiekvienoje plovykloje siūlome optimaliausias penkias plovimo programas, kuriomis nesunkiai ir paprastai pasieksite pačių geriausių rezultatų. Jei automobilis padengtas sausu druskų sluoksniu, jį reikia apipurkšti aktyviomis putomis. Maždaug per 15 sekundžių druskų sluoksnis suardomas – tada plovimą tęskite įprasta tvarka.

„H2Auto“ plovyklose naudojama kreminė plovimo priemonė išsiskiria ypatingomis valymo ir prikibimo savybėmis. Putos lengvai pašalina net įsisenėjusius nešvarumus, o taip pat yra saugios aplinkai ir automobiliui.

Geram rezultatui įtakos tikrai turi ir automobilio plovimo nuoseklumas ir greitis – plaunant nereikėtų skubėti. Kuo atidesni būsite, tuo geriau nuo kėbulo ir iš sunkiau prieinamų vietų pašalinsite apnašas, druskas ir purvą.

– Kodėl atsisakėte šepečių?

– Pakankamai gajus mitas, kad švarus kėbulas bus tik ten, kur patrinta šepečiu ar šluoste. Visgi smarkiai trinti tuo pačiu šepečiu padangas, stiklus ir dažytus paviršius turėtų būti tiesiog uždrausta, nes tai labai žaloja automobilio kėbulą, šepečiai pažeidžia laką ir dažus.

Bet kuris mašinų pardavėjas ir transporto priemones prižiūrintis servisas patvirtins, kad nėra agresyvesnės ir labiau žalojančios automobilio dažus plovyklos nei mechaninė, kai neįvertinus spaudimo galios braižomi ir pažeidžiami automobilio dažai.

Tuo tarpu plaunant automobilius aukštu slėgiu, distiliuotu vandeniu, aktyviosiomis putomis bei blizginimo produktais automobilio dažai yra tausojami, o purvas nuplaunamas saugiai. Klientus masina ir tai, kad savitarnos plovykloje puikiai nuplaunamos „aklosios“ mašinos zonos.

Druskos ir purvas „limpa“ ne tik ant šepečiams pasiekiamų automobilio šonų, priekio, tačiau kaupiasi ir posparniuose, tarp grotelių, gilesnėse ratų vietose, kėbulo išlinkimuose. Bekontaktėje savitarnos plovykloje šias „akląsias“ zonas galima nuplauti visu 100 proc.

– Kuo „H2auto“ skiriasi nuo kitų tokio tipo plovyklų?

– Pirmiausia, svarbu paminėti, kad „H2Auto“ plovyklos priklauso tinklui, kuris visoje Lietuvoje turi net 14 plovyklų. O visose plovyklose naudojama speciali „H2Auto“ kortelė. Kuria atsiskaityti yra paprasčiau nei žetonais ar grynaisiais, kurių juk ne visada turime, arba reikia tik kelių sekundžių o ne visų 100 sekundžių plovimo… Su „H2Auto“ kortelę patogiau valdyti tiek pinigus tiek laiką, nes kartą pasipildžius, vėliau galima važiuoti per plovyklas ir jau negalvoti iš kur gauti kelis eurus plovimui. O už plovimo programas nuskaičiuojama tik kas 0,06 sekundes 0,05 euro.

H2Auto kortelė / R. Tenio nuotr.

Kortelę kiekvienas gauna visiškai nemokamai plovyklos kasoje įdėjęs bet kokią sumą nuo 3 eurų. Ir pildyti galima kaskart grynaisiais tą pačią kortelę. O ją pametus, tiesiog paskambinti ir pinigai bus sugrąžinti į kitą kliento kortelę. Lengva tikrai lengva ir paprasta. Kaupiasi premijos, dovanos ir nuolaidos.

Antra, išskirtume programų skaičiaus optimizavimą: „H2Auto“ plovyklose naudojamos 5 pačios reikalingiausios plovimo programos – optimaliausias skaičius visų reikalingiausių priemonių, kad mašinos visos dalys būtų gerai nuplautos ir ji spindėtų kaip deimantas.

Tinkama eilės tvarka programas panaudojus išvažiuojant iš itin erdvių ir šviesių plovyklos boksų automobilis tiesiog švyti. Be to, „H2Auto“ klientams siūlo 3 programų sekas, subalansuotas skirtingiems poreikiams – nuo greito paviršinio plovimo iki geriausiai apsaugančio pilno plovimo.

Aktyvios putos purvą čia įveikia vos per 15 sekundžių, laiką ir pinigus leidžia taupyti stipri vandens srovė, o kiekvienai programai naudojamas skirtingas optimaliu slėgiu purškiamas vanduo (kietas, minkštintas ir distiliuotas) užtikrina geriausią įmanomą chemijos efektą.

Trečia, kas svarbu paminėti, aksesuarų liniją: jokia kita bekontaktė plovykla nesiūlo tiek papildomų paslaugų salono priežiūrai kaip „H2Auto“. Čia galima yra kilimėlių specialius valymo aparatas, antibakteriniu kvapniu purškalu padengiate vidaus kilimėlius, galima išsiurbti automobilio vidų, valyti atskiras dalis specialiomis itališkomis ypač geromis šluostėmis ir užsipildyti langų skysčio bakelį.

– Kiek kainuoja automobilio priežiūra pas jus?

– Pilnai nusiplauti mašiną visomis 5 programoms užtrunka apie 5 minutes ir kainuoja apie 2,50 euro. O į klientų patogumui sukurtą „H2Auto“ kortelę dar gaunama 10 proc. premija kiekvieną kartą nuo įneštos sumos. Tai galima sakyti kad 1 minutė kainuoja 0.50 eur, bet paslaugų gaunate 10% daugiau.

Plaunant, kas 6 sekundes nuskaitoma po 0,05 euro – pereiti prie kitos programos ar baigti plovimą galima bet kada, o nepanaudotos lėšos liks kortelėje.

Iš karto apsimoka pildyti kortelę didesne suma, 10-20 eurų, nes gausite didensę premiją, bei sekančius kartus nereikės galvoti iš kur gauti grynųjų plovimui.

– Kaip kilo idėja sukurti „H2Auto“ kortelę ir kokius privalumus ji teikia?

– Norėjosi išgelbėti žmones nuo amžino galvojimo „iš kur gauti grynųjų arba monetų“ norint nusiplauti mašiną. Mes siūlome patogesnį būdą – pildyti vieną ar kelis kartus per mėnesį ir smulkiųjų trūkumas niekad nesukliudys važinėti žvilgančiu automobiliu.

Turite kortelę mašinoje ir ja naudojatės, kai tik reikia. Tai ypač patogu visiems: tiek fiziniams žmonėms, tiek įmonėms, kurios gali visoms kortelėms naudoti vieną sąskaitą. O klientai vyrai dažnai perka ir pildo net kelias korteles – duoda ir savo damai.

„H2Auto“ kortele plovyklos teritorijoje galima atsiskaityti už absoliučiai visas paslaugas: langų skystį (nereikia sukti galvos, kur dėti tarą), kilimėlių valymą, salono siurblius, itališkas servetėlės mašinos vidui. Tikras džiaugsmas ir malonumas!

Kaune „H2Auto“ kviečia patiems tapti automobilio priežiūros specialistais trijose miesto vietose: Veiverių g. 119, Šiaurės pr. 2 ir Baltų pr. 49M. Aleksote, Eiguliuose ir Šilainiuose išsidėsčiusias plovyklas patogu pasiekti ir iš kitų mikrorajonų.

Visoje Lietuvoje jau rasite 14 „H2Auto“ plovyklų, kuriose galima pasinaudoti ta pačia kortele ir jos teikiamais privalumais. Kelionės per Lietuvą arba giminių lankymas nuo šiol bus patogesnis – vieną kartą įkrovę kortelę, švariu automobiliu važinėsite visur ir visada.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA