Iš gyvenimo pasitraukė dviejų Kauno švietimo įstaigų auklėtinė (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Iš gyvenimo pasitraukė dviejų Kauno švietimo įstaigų auklėtinė (papildyta)

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ antradienį pasiekė liūdna žinia apie mirusią jauną merginą. Portalo gautą informaciją patvirtino Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) atstovai, nors netrukus paaiškėjo, kad pagal dieninę studijų programą mirusioji mokėsi kitur.

„Išgirdau, kad mirė Karaliaus Mindaugo profesinės mokyklos moksleivė. Dukros draugė mokosi toje mokykloje – dukrai ji papasakojo, jog švietimo įstaigoje padėta velionės nuotrauka, pateikiama informacija dėl laidotuvių“, – „Kas vyksta Kaune“ pranešė kaunietė.

Jos teigimu, nuotrauka buvo padėta šiandien. „Draugavusios merginos yra 18-19 metų, pirmakursės“, – pridūrė skaitytoja.

KMPMC atstovas spaudai patvirtino, kad „Kas vyksta Kaune“ pasiekusi informacija yra teisinga. „Kiek žinome, mergina nusižudė. Tiesa, mūsų centre ji mokėsi pavienio mokymosi būdu pagal individualiai sudarytą tvarkaraštį. Merginos pasirinkta specialybė buvo žirgininkystės verslo darbuotoja“, – kalbėjo pašnekovas.

Tai buvo nereguliarios paskaitos, todėl šią moksleivę centro darbuotojai mažiau pažįsta. Dieninėje programoje, kaip sakė KMPMC atstovas, mergina mokėsi Šv. Ignaco Lojolos kolegijoje. Dėl to programų ar pačios kolegijos vadovai studentę turėję pažinoti kur kas geriau, o KMPMC pedagogai su ja gana retai kontaktuodavę.

„Policija oficialiai mūsų apie įvykį neinformavo. Nesikratome ryšio su studente, bet Šv. Ignaco Lojolos kolegijos atstovai tikrai turėtų situaciją žinoti geriau. Aišku, abiejų įstaigų bendruomenėms tai yra šokas“, – sakė KMPMC atstovas spaudai.

Apie 14 val. susisiekus su Šv. Ignaco Lojolos kolegijos administracija, „Kas vyksta Kaune“ pasakyta, kad kolegija neįgaliota teikti informaciją apie mirusią merginą.

„Tai, visgi, asmeninis, šeimos klausimas. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad mirė Šv. Ignaco Lojolos kolegijos studentė“, – nedaugžodžiavo atsiliepusi moteris. Visgi, žadėjo atsiklausti atsakingų asmenų ir perskambinti, tačiau iki darbo dienos pabaigos daugiau informacijos iš kolegijos „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai nesulaukė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komunikacijos specialistė Justina Kazragytė portalui pranešė, kad kovo 3 d., 13.05 val., gautas pranešimas apie namuose V. Sladkevičiaus gatvėje rastą devyniolikmetės merginos (1998 m. gim.) kūną.

Atvykę medikai konstatavo jos mirtį. Pirminiais duomenimis, smurto žymių neaptikta, pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Nors Kauno apskrities VPK negalėjo patvirtinti, kad šeštadienį rasta būtent minėtų švietimo įstaigų auklėtinė, tačiau mirusiosios amžius atitinka – logiška daryti prielaidą, kad policijos suvestinėje figūruoja tas pats asmuo.

Tyrimą organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai. Policija nurodė, kad už jį atsakinga būtent minėto skyriaus prokurorė Jurgita Baltrūnienė.

Ji klausimus prašė pateikti raštu. „Kas vyksta Kaune“ gavus patvirtinimą apie rastos mirusiosios ryšį su Šv. Ignaco Lojolos kolegija ir KMPMC, taip pat – informacijos apie galimus nusikalstamus trečiųjų asmenų veiksmus merginos atžvilgiu ir mirties priežastį, skaitytojams bus pranešta.

Papildyta

LR Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė „Kas vyksta Kaune“ trečiadienio popietę atsakė, kad minimas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti tebevyksta.

Dėl to, tyrimui vadovaujančio prokuroro (J. Baltrūnienės – „Kas vyksta Kaune“) vertinimu, šiuo metu pateikti detalesnę informaciją apie mirties aplinkybes ir galimas nusikalstamas veikas nepakenkiant tyrimui nėra galimybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA