Į Čekiškės P. Dovydaičio gimnaziją įžengė statybininkai: pasikeis neatpažįstamai | Kas vyksta Kaune

Į Čekiškės P. Dovydaičio gimnaziją įžengė statybininkai: pasikeis neatpažįstamai

47 km nuo Kauno nutolusiame Čekiškės miestelyje Kauno rajono savivaldybė įgyvendina investicinį projektą, kuris ugdymo sąlygas turėtų pagerinti iš esmės.

[galerija kiek=”4″]

Pirmadienį į gimnazijos fasadą buvo įmūryta simbolinė kapsulė su mokinių laiškais, o statybininkai pradėjo griovimo darbus. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas tvirtino, kad ir atokiose vietos gyvenantiems vaikams būtina užtikrinti gerą ugdymo kokybę. Tai yra vienas strateginių savivaldybės tikslų.

„P. Dovydaičio gimnazijos pasiekimai puikūs, o tradicijos kuriamos jau šešis dešimtmečius. Ši gimnazija – lyg viena didelė šeima ir pamatas, ant kurio kuriama šio krašto ateitis. Jūs jau seniai nusipelnėte geresnių sąlygų. Ačiū, kad taip kantriai laukėte savo valandos“, – kalbėjo meras gimnazijos bendruomenei.

Konkursą laimėjusi statybų bendrovė „Struktūra“ pradėjo griovimo darbus sporto salėje ir jos prieigose. Kauno rajono savivaldybė pažadėjo gimnazijos direktoriui Ričardui Saltonui svarbiausius rekonstrukcijos darbus atlikti jau iki šių metų rugsėjo, todėl statybininkai pluša išsijuosę.

Kauno r. savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis pasakojo, kad planuojamų darbų vertė sieks ne mažiau kaip 2,2 mln. eurų. Už juos bus apšiltintas visas gimnazijos pastatas, pakeistos grindys, šildymo sistema, elektros instaliacija, apšvietimas, suremontuota sporto salė.

Sena katilinė labai neekonomiška, todėl ją taip pat teks rekonstruoti. Mokykloje turėtų atsirasti vietos ir darželinukams. Šalia sporto salės esančiame sklype iškils priestatas, kuriame bus įrengta laisvalaikio salė.
Kol vyks statybų darbai, gimnazijos mokiniai ir mokytojai ugdymo procesą tęs Liučiūnų daugiafunkciame centre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA