Judrioje sankryžoje pakeitus šviesoforą, vairuotojų kantrybei mestas naujas iššūkis | Kas vyksta Kaune

Judrioje sankryžoje pakeitus šviesoforą, vairuotojų kantrybei mestas naujas iššūkis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune vis daugiau naujų šviesoforų, o su geriau matomais signalais – ir eismo tvarkos sankryžose pakeitimų. Visgi, kauniečių manymu, ne visi pakeitimai yra efektyvūs. „Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija, kad sumontavus naują įrenginį Savanorių prospekte, kitose gatvėse itin išaugo spūstys.

[galerija kiek=”8″]

„Aukštaičių gatvės ir Savanorių prospekto sankryžoje yra pastatyti nauji šviesoforai, pakoreguotas judėjimas. Seniau tiek nuo Zanavykų turgaus (Žaliakalnio Turgavietės – „Kas vyksta Kaune“), tiek nuo futbolo maniežo pusės atvažiuojantys automobiliai galėdavo judėti vienu metu užsidegus žaliai – taip sankryžoje judama buvo greičiau, tačiau gan avaringa“, – pastebėjo Mantas.

Dabar, jo žiniomis, galima važiuoti tik atskirai. Papildomai laiko suteikta pėstiesiems, o pravažiavimo laikas nuo maniežo pusės (K. Petrausko gatvės – „Kas vyksta Kaune“) labai sutrumpintas.

Anot vyro, pravažiuoja daugiausia 2-3 automobiliai ir žalias signalas vėl užsidega tik po kokių 5-8 minučių. Spūstys ypač formuojasi piko metu – Manto teigimu, nutįsta iki pat K. Petrausko g.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras portalui sakė, kad šioje sankryžoje eismo valdymo tvarka pakeista įgyvendinus šviesoforo rekonstrukcijos sankryžoje projektą.

„Žalio signalo fazės iš Aukštaičių g. ir Zanavykų g. trukmė nustatyta vadovaujantis techniniu projektu. Šiuo metu atliekami šviesoforinės sankryžos derinimo darbai. Praėjusio penktadienio popietę prailgintas žalio signalo laikas transporto priemonėms, atvažiuojančioms Aukštaičių ir Zanavykų gatvėmis“, – teigė P. Keras.

Šiuo metu sankryža stebima. P. Keras tikino, kad savaitgalį tikrinant srautus, kai Zanavykų gatve nuo turgaus srautas didžiausias, spūsčių nenustatyta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA