Krepšinio aistros Žalgirio arenoje: šeimininkai pergalę užsitikrino tik ketvirtajame kėlinyje | Kas vyksta Kaune

Krepšinio aistros Žalgirio arenoje: šeimininkai pergalę užsitikrino tik ketvirtajame kėlinyje

„Žalgiris.lt“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pasirodymą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Sekmadienį žalgiriečiai žaidė 24-ąsias sezono rungtynes. Kauniečiai „Žalgirio“ arenoje susitiko su Alytaus „Dzūkijos“ komanda. Po įtemptų trijų kėlinių, ketvirtajame kauniečiai sukaupė visas jėgas ir išplėšė pergalę rezultatu 72:63.

Rungtynių pradžioje svečiai iš Alytaus tiksliai atakavo iš toli (6:13), o kitoje aikštės pusėje veržliai rungtyniavę žalgiriečiai dažnai stojo prie baudų metimo linijos. Nuo ten taškus rinko Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas ir Kevinas Pangosas, mažinę atsilikimą iki 12:13. Nuo suolelio pakilęs Paulius Valinskas pagaliau persvėrė rezultatą, pirmąją žalgiriečių baudą iš 12 bandymų prametė Vasilije Micičius, o pirmąjį kėlinį 4 taškais po V.Micičiaus perdavimų užbaigė Brandonas Daviesas – 19:18.

Per antrojo kėlinio pirmąsias 6 minutes žalgiriečiai pelnė tik 6 taškus, kai iš vidutinio nuotolio pataikė P.Jankūnas, metimą pataisė Aaronas White‘as bei varžovo gynybą įveikė P.Valinskas – 25:24. Per likusį laiką šeimininkai vėlgi surinko 6 taškus po P.Jankūno, E.Ulanovo ir A.White‘o metimų, o nerezultatyvi pirma rungtynių pusė baigėsi rezultatu 31:28 „Žalgirio“ naudai.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštelėje nesikeitė. Žalgiriečiai ir toliau sunkiai rinko taškus: P.Jankūnas ir V.Micičius sumetė baudas, o tarp jų įsiterpė K.Pangoso dvitaškis – 37:32. Tada „Dzūkija“ spurtavo 11:2 ir išsiveržė į priekį 39:43, kol galiausiai pirmąjį kauniečių tritaškį realizavo Artūras Milaknis (42:43). Ketvirtį taikliais baudų metimais užbaigė E.Ulanovas, P.Jankūnas ir V.Micičius – 48:47.

Prasidėjus paskutiniam kėliniui du tritaškius iš eilės smeigė A.Milaknis, o kiek vėliau prie jo prisijungė ir P.Jankūnas (59:52). Kapitonas pradėjo ir naują Lietuvos čempionų spurtą 12:3, kurio epicentre buvo 8 taškus iš eilės rinkęs B.Daviesas – 71:58. Per paskutines porą minučių šeimininkams tašką pelnė tik Gytis Masiulis, tačiau žalgiriečiai į savo sąskaitą įsirašė 21-ąją pergalę – 72:63.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA