Madridą paliekantis J. Mačiulis: liūdna, nes sprendimas buvo labai sunkus | Kas vyksta Kaune

Madridą paliekantis J. Mačiulis: liūdna, nes sprendimas buvo labai sunkus

delfi.lt 2018/03/03 08:25
R. Tenio nuotr.

Kaunietis Jonas Mačiulis daugiau nebežais Madrido „Real“ komandoje. Ispanijos klubas prieš penktadienio Eurolygos rungtynes oficialiai paskelbė išsiskiriantis su Lietuvos rinktinės puolėju.

Pranešama, kad klubas ir krepšininkas iš Lietuvos po derybų abipusiu susitarimu nutarė nutraukti galiojusią sutartį. 33-ejų puolėjas tampa laisvuoju agentu ir nuo dabar gali pradėti ieškotis naujos karjeros stotelės.

„Klubas dėkoja Jonui Mačiuliui už įdėtą darbą, profesionalumą ir linki sėkmės jam naujuose karjeros etapuose, – rašoma oficialiame „Real“ pranešime. – Tikimės, kad Jonas naujoje vietoje galės mėgautis krepšiniu.“

J. Mačiulis Madrido komandoje rungtyniavo nuo 2014-ųjų ir su ekipa du kartus tapo Ispanijos čempionu, 2015-aisiais laimėjo Eurolygą, tris kartus triumfavo Ispanijos taurės turnyre.

Pastarąjį sezoną J. Mačiulio vaidmuo Madrido komandoje buvo epizodinis. Lietuvis Eurolygoje per rungtynes ant parketo praleisdavo po 13 min., pelnydavo po 3 taškus ir atkovodavo po 1,8 atšokusio kamuolio.

Ispanijos čempionate J. Mačiulis vidutiniškai žaidė po 16 min., pelnė po 4,2 taško ir atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio.

Iš viso per 3 su puse sezono Ispanijos elitinėje lygoje Jonas sužaidė 131 oficialias rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 5,1 taško, atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio ir rinko po 5,5 naudingumo balo.

Ženklų, kad J. Mačiulis šį sezoną gali likti už Pablo Lasso žaidimo sistemos borto, buvo dar rudenį, kai lietuvis eilėje rungtynių nepatekdavo į pagrindinę komandos sudėtį.

Nors pats Jonas tvirtino, kad stabili vieta komandoje jam anksčiau ar vėliau atsiras, galų gale tarp klubo ir krepšininko buvo priimtas sprendimas pasukti skirtingais keliais.

Madrido komanda šiuo metu Ispanijos čempionate užima pirmąją vietą (18/2), Eurolygos turnyro lentelėje „Real“ rikiuojasi 5-oje pozicijoje (14/9).

Netrukus po to, kai Madrido „Real“ klubas oficialiai paskelbė apie išsiskyrimą su Jonu Mačiuliu, 33-ejų lietuvis pasidalijo emocinga žinute, trumpai apibendrinančia trejus su puse Ispanijoje praleistų metų.

Laisvuoju agentu tapęs J. Mačiulis net nemėgina slėpti, kad šis penktadienis jam yra liūdna ir labai sunki diena.

Tai krepšininkas atskleidžia savo socialinio tinklo „Instagram“ profilyje.

„Šiandien – labai sunki diena, kadangi išsiskyrė mano ir Madrido „Real“ klubo keliai. Liūdna, nes sprendimas buvo labai sunkus – per pastaruosius sezonus komandos treneriai, žaidėjai, klubo darbuotojai man buvo tapę tikra šeima. Visi jie, kaip ir klubo fanai, man padėjo Madride jaustis lyg namuose, stengėsi kuo galėdami pagerinti mūsų gyvenimą“, – rašo J. Mačiulis.

„Madride prabėgo treji su puse metų, kurie buvo nepamirštami. Čia iškovota daug titulų, išgyventa nuostabių momentų. Labai noriu padėkoti klubui ir jo prezidentui Florentino Peerezui, taip pat Juanui Carlosui Sanchezui ir Alberto Herrerosui už tai, kad suteikė man šią galimybę“, – pažymi lietuvis.

„Dėkoju visiems savo komandos draugams, fanams, treneriams ir žmonėms, kurie padėjo komandai, taip pat žiniasklaidai. Čia iškovojau titulus ir susiradau draugų, kurie visuomet liks kartu su manimi. Niekada nepamiršiu savo karjeros etapo čia. Hala Madrid!“, – savo atsisveikinimo su Madridu laišką užbaigė krepšininkas, „Real“ marškinėlius vilkėjęs nuo 2014-2015 m. sezono pradžios.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA