Šarūnas Jasikevičius: Eilinį kartą noriu padėkoti žiūrovams | Kas vyksta Kaune

Šarūnas Jasikevičius: Eilinį kartą noriu padėkoti žiūrovams

R. Tenio nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ (15-9) pirmą kartą istorijoje vieno sezono metu abu kartus patiesė buvusią Šaro ekipą „Barceloną“ (7-17). Kaip Š.Jasikevičius ir norėjo prieš rungtynes, „Žalgiris“ karaliavo kovoje dėl kamuolių 33-27. Vienu metu „Žalgiris“ buvo atkovojęs daugiau kamuolių puolime (11) nei katalonai iš viso (10).

„Eilinį kartą noriu padėkoti žiūrovams. Tampa nuostabi tradicija, jog arena visada yra beveik arba visiškai užpildyta. Žaidėjams tai yra didžiulis postūmis. Prieš rungtynes akcentavome „Barcos“ lygį pastarąsias dvi savaites bei jų entuziazmą ir kovinę dvasią, su kuo jie laimėjo Karaliaus taurę. Šiandien varžovus tuo pranokome ir žaidėjai ėjo kautis. Dėl plano ir smulkių detalių išpildymo buvo vienos geriausių sezono rungtynių“, – po mačo sakė Šaras.

– Laimėjote trejas rungtynes iš eilės dviženklėmis persvaromis, o iki tol iš 12-os pergalių tokių laimėjimų buvo tik vienas. Kaip dabar tai pavyko?

– Sunku pasakyti, net negalvojau apie tokią statistiką. Mūsų darbas yra eiti iš rungtynių į rungtynes ir koncentruotis bei skaičiuoti tik po to. Dabar prasideda toks etapas, kai kurios komandos ima galvoti apie kitas varžybas. Tokios ekipos kaip „Barca“ ir „Anadolu Efes“ nebeforsuoja Eurolygoje. Mūsų prioritetas yra Eurolyga ir mes čia stengiamės parodyti geriausią savo veidą. Kartais išeina, kartais. Nuostabus jausmas, kai žinai, kad dėl kažko kovoji, o už tavo nugaros yra Europos grandai, kurie jau nebekovoja. Turime džiaugtis dėl to, ką pasiekėme, bet negalime neužriesti nosies. Reikia toliau eiti iš rungtynių į rungtynes. Tai vienintelis kelias. Dėl tokios situacijos, kad „Barca“ ir „Anadolu Efes“ dėl nieko nebežaidžiame, o mes žaidžiame, yra fantastika.

– Kaip sugebėjote taip dominuoti po krepšiu kovoje dėl kamuolių?

– Tai yra žaidėjų atsidavimas. Kaip treneris, galiu akcentuoti tai per video, daryti pratimus, bet išėję į aikštę krepšininkai turi tai padaryti. Dėl neatvėrimo pirmąjį priekaištą žaidėjui turėjau tik trečiojo kėlinio viduryje. Tai fantastiška. Niekada niekas nebus idealiai, bet dėl žaidybinio plano ir nesuteikimo antrųjų šansų… Buvo fantastiškas žaidėjų pasirodymas.

– Ar dabar skiriasi reakcija į tokias pergales prieš „Barceloną“ nuo to, kas buvo sezono pradžioje?

– Negalvoju. Tu įveiki ne kažkokią miestelio komandą, o Barseloną. Tu žinai, ką aploši. Jų sudėtis yra puiki ir jie tai dabar įrodė. Jie per tris dienas įveikė geriausioje formoje buvusią Ispanijos komandą, namuose žaidusį klubą ir Madrido „Real“, kuris yra tiesiog Madrido „Real“. Čia parodo jų galią, o mes šiandien parodėme savo galią.

– Po šios pergalės tapote daugiausiai su „Žalgiriu“ pergalių Eurolygoje iškovojusiu treneriu. Ką jums tai reiškia?

– Nelabai daug ką reiškia, nes tai padariau vien dėl to, jog dabar yra daugiau rungtynių. Esu tikras, kad jeigu ankstesni treneriai būtų žaidę po 30 rungtynių, tuomet būtų iškovoję daugiau. Tad nelabai daug ką reiškia.

– Kaip vertinate gynybą prieš Thomasą Heurtelį?

– Labai gerai. Net nustebau, kai per pertrauką pamačiau, jog jis turėjo 6 rezultatyvius perdavimus. Nežinau iš kur, bus įdomus pažiūrėti video. Mes jį dvigubinome, spaudėme, stengėmės atakuoti. Maždaug taip, kaip ir daro visos kitos komandos.

– Kažkoks buvo juokas su Pauliumi ir jo bloku. Kaip galite tai pakomentuoti?

– Tas jo žvilgsnis buvo nerealus. Atrodo, lyg jis būtų Dikembe Mutombo. Jeigu jis toks laimingas, tai aš esu dar laimingesnis už jo blokus, kurių pasitaiko kartą per porą mėnesių (šypsosi).

– Kodėl ant suolo nebuvo Beno Udriho?

– Lietuvoje oras yra labai žvarbus ir jis dar kartą apkrito. Atrodo keistą, nes žmogus nėra iš pietų Prancūzijos, pernai žaidė Detroite, bet vėl atkrito. Dėl to neturime sėkmės. Gaila, kad taip yra.

– Vienu metu į aikštę buvo išleidę Kavaliauską, White‘ą, Masiulį, Ulanovą ir Valinską. Koks čia buvo sumanymas?

– Labai blogas. Buvo mano kaltė Gyčio atžvilgiu ir aš jo atsiprašiau. Buvo mano klaida.

– Antanas Kavaliauskas šiandien atakavo iš vidutinio nuotolio. Ar skatinate jį tai daryti?

– Jeigu jis per dienas tai treniruoja, tai turi daryti ir rungtynėse. Jis dar tiek daug nemeta. Brandonas, Sajus, Paulius ir Antanas jie turi mesti tuos metimus ir mes to reikalaujame. Yra derinių prioritetai, bet mes jų nestabdome.

– Jau dabar turite viena pergale daugiau nei pernai. Ką pridėjote „Žalgiris“, kad yra tokioje situacijoje?

– Turime labiau išreikštus lyderius. Pernai turėjome 10 žaidėjų komandų. Dabar turime lyderį Keviną ir jį visi bando sustabdyti, o jis yra pasiruošęs vesti į priekį bet kurią Eurolygos komandą. Kiti žaidžia iš jo. Ulanovas, Milaknis ir Jankūnas žaidžia toje pačioje sistemoje ir man tai labai padeda išnaudoti jų stipriąsias savybes. Kuo daugiau tęstinumo, tuo geriau. Čia yra faktas. Bet Kevinas mus pakelia į aukščiausią lygį.

– P.Jankūnas prieš kelis mėnesius buvo neabejotinas lyderis puolime, o dabar lieka šešėlyje. Kodėl taip nutiko?

– Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Esame pasiruošę su žaidybiniu planu ir po to tenka reaguoti. Šiandien turėjome planą jam skirti daugiau laiko prieš sunkesnius vidurio puolėjus, bet jis greitai gavo dvi pražangas, išėjęs trečiajame ketvirtyje gavo greitai trečiąją ir turėjome reaguoti. Jam lieka daug jėgų ir jis pradeda dalintis blokus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA