Policija Kauno gatvėse nesismulkina – važiuoja, kaip nori (vaizdo įrašai) | Kas vyksta Kaune

Policija Kauno gatvėse nesismulkina – važiuoja, kaip nori (vaizdo įrašai)

Stopkadras

Atrodo, kad ratuotiems pareigūnams Kaune leidžiama daugiau nei kitiems eismo dalyviams. Pilietiški gyventojai užfiksavo du akivaizdžius Kelių eismo taisyklių pažeidimus skirtingose miesto vietose. Nė vieno manevro metu ekipažas nebuvo įsijungęs švyturėlių ar garsinio signalo.

Penktadienį socialiniame tinkle paviešinti du vaizdo įrašai, sulaukę miestiečių pasipiktinimo. Viena situacija įamžinta K. Petrausko gatvės ir Radvilėnų plento sankryžoje. Gana smarkiai sningant ir eismo sąlygoms esant sudėtingoms, pareigūnai neišlaukė, kol prieš juos stovinti transporto priemonė pasuks kairėn iš Radvilėnų pl. į K. Petrausko gatvę.

Ekipažas metėsi į kairę ir, išlįsdamas į priešpriešinio eismo juostą, atliko drastišką posūkį. Vaizdo įraše matyti, kad šio veiksmo metu nebuvo naudojami įspėjamieji signalai, kurie (įsitikinus, kad tai daryti saugu) leistų pareigūnams pažeisti Kelių eismo taisykles.

„Tuoj bus komentaras iš policijos, kad gavo skubų iškvietimą ir nespėjo įjungti spec. signalų“, – feisbuke komentavo kauniečiai. Kitas vairuotojas neslėpė ir pats taip dažnai darantis ir nieko blogo čia nematantis – problema tik tai, kad pats už tokius veiksmus būtų nubaustas, o pareigūnų niekas nebaudžia.

„Aš vasarą taip apvažiavau ir man 90 eurų baudą davė. Bandžiau įrodyti, kad mirksėjau, signalizavau garsiniu signalu – sako, mano, kaip piliečio, pareiga yra prieiti ir paklausti, ar viskas gerai – gal žmogus be sąmonės, gal mirė…“ – prisiminė trečias kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad LR Administracinių nusižengimų kodeksas už reikalavimo duoti kelią pažeidimą ir įvažiavimą į priešpriešinio eismo juostą numato baudą nuo 60 iki 90 eurų. Jeigu šis manevras būtų traktuojamas kaip pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, tai užtrauktų papildomą baudą nuo 170 iki 230 eurų.

Kita situacija užfiksuota šiandien, apie 13.10 val., Amalių pervažoje, Ateities plente. Čia ekipažas kirto bėgius, nesulaukęs, kol geležinkelio užtvaras visiškai pakils ir užges eismą draudžiantis raudonas šviesoforo signalas. Vėlgi, policininkai nebuvo įjungę švyturėlių, nei garsinio signalo. Patrulių automobiliui nurūkus gatve ir dingus iš akiračio, specialus šviesoforas tebešvietė raudonai.

Toks pažeidimas, reikia manyti, užtrauktų baudą nuo 60 iki 90 eurų dėl važiavimo esant draudžiamam šviesoforo signalui.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pasiteiravus, kaip vertina tokį pareigūnų vairavimą, komunikacijos poskyrio specialistė Justina Kazragytė patikino, kad Kelių policijos valdybos pareigūnai priims sprendimus vairuotojų atžvilgiu. Prieš tai, žinoma, bus įvertinti vaizdinėje medžiagoje matomų policijos ekipažų manevrai bei galimos tokio elgesio kelyje priežastys.

„Kauno apskrities VPK pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat primename, kad apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus visuomet galima pranešti naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – portalui pateiktame atsakyme dėstė J. Kazragytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA