Teismas nusprendė dėl buvusio Kauno tardymo izoliatoriaus vadovo atleidimo | Kas vyksta Kaune

Teismas nusprendė dėl buvusio Kauno tardymo izoliatoriaus vadovo atleidimo

BNS 2018/02/28 15:31
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį atmetė po nustatytų pažeidimų atleisto Kauno tardymo izoliatoriaus vadovo Edvardo Kviatkausko skundą. Paliktas galioti žemesnės instancijos teismo sprendimas dėl atleidimo iš pareigų.

„Sprendimas paliktas nepakeistas“, – sakė teismo atstovė Neringa Lukoševičienė. Teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas. E. Kviatkauskas prašė teismo grąžinti jį į pareigas, priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstines pravaikštas, taip pat priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Pernai lapkričio 15 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad E. Kviatkauskas buvo atleistas teisėtai ir pagrįstai, nėra teisinio pagrindo tenkinti ir kitų jo reikalavimų.

Buvęs izoliatoriaus vadovas teisme nesutiko padaręs šiurkščių pažeidimų ir sako buvęs nepagrįstai atleistas iš šių pareigų – jam, laikinai perkeltam dirbti, esą bandoma suversti visą kaltę dėl įsisenėjusių kalinimo įstaigos problemų.

Šioje byloje atsakovu buvo patraukta Teisingumo ministerija, Kauno tardymo izoliatorius, trečiuoju asmeniu – buvusi kita E. Kviatkausko darbovietė – Vilniaus pataisos namai. Iš jos E. Kviatkauskas buvo perkeltas į Kauną.

Pareiškėjas prašė teismo panaikinti balandžio 12 dienos teisingumo ministrės Mildos Vainiutės įsakymą dėl padarytų tarnybinių nusižengimų ir tarnybinės nuobaudos skyrimo. Tą pačią dieną jis atleistas iš pareigų.

E. Kviatkauskas 2015 metais buvo laikinai perkeltas į Kauną iš Vilniaus pataisos namų, kur dirbo direktoriaus pavaduotoju. Padėtimi kalėjimų sistemoje plačiau susidomėta, kai Kauno tardymo izoliatoriaus vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė pranešė apie pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje.Živilė

Po pirmo jos pranešimo pernai pavasarį vykstant tarnybiniam tyrimui atsistatydino nuo 2015 metų Kalėjimų departamentui vadovavusi Živilė Mikėnaitė, anksčiau ji ėjo Kauno tardymo izoliatoriaus direktorės pareigas. Po patikrinimo atleistas izoliatoriaus vadovas E. Kviatkauskas.

Tai yra ne pirmas kalinimo įstaigos vadovas, kuris teismuose pralaimėjo ginčą dėl skirtos tarnybinės nuobaudos, nušalinimo ir kitų klausimų. Laikiną nušalinimą nuo pareigų teismui buvo apskundusi ir buvusi Kalėjimo departamento vadovė Ž. Mikėnaitė. Ji bylą pralaimėjo.

Tuo metu buvęs Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys dar bylinėjasi dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo. Juo buvo pripažinta, kad jis supainiojo interesus nedeklaruodamas, jog yra akcininkas bendrovių, teikiančių izoliatoriui atliekų vežimo paslaugas.

Pernai rugpjūtį Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino VTEK sprendimą. VTEK pateikė skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniame teismui. Skundas dar neišnagrinėtas.

Ž. Mikėnaitė ir P. Vaškys kaip specialieji liudytojai pernai kovą buvo apklausti Specialiųjų tyrimų tarnyboje atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA