Kauniečiai rinkosi į slidžių žygį Kleboniškyje – trasa šliuožti galės visi norintys | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai rinkosi į slidžių žygį Kleboniškyje – trasa šliuožti galės visi norintys

Organizatorių nuotr.

Nors sekmadienį kaip reikiant gnaibė speigas, aktyviems kauniečiams tai nesutrukdė kelias valandas praleisti gryname ore. Kleboniškio miške apie 60 žmonių susirinko į nemokamą žygį lygumų slidėmis. Pažymėta trasa bent savaite šliuožti galės visi norintieji, o iniciatyvos organizatorių žvilgsniai jau krypsta į kitą vietą.

„Kažkaip mums visada labiau rūpėjo vanduo, bet pastebėjau, kad žmonės visai baigia apsileisti – nedrįsta, sunku aktyviau praleisti laisvalaikį. O juk tai labai didelis malonumas – norisi atgaivinti, suburti žmones ir šaltuoju metų laiku“, – kalbėjo žygį organizavusios VšĮ „Vandens turistai“ atstovė Ovidija Undzėnaitė.

Startavę sekmadienio vidurdienį prie Islandijos plento „Circle K“ degalinės, 60 žmonių per maždaug pusantros valandos įveikė pažymėtą trasą, o po to šildėsi prie laužo, vaišinosi karšta arbata ir kitais gardumynais.

Įveikiama kiekvienam

„Miško properšų, griovių, kur nėra medžių bei susikaupę daugiau sniego, ieškojome visą praėjusią savaitę ir padarėme be galo smagią trasą, ją pažymėjome. Trasa tikrai įdomi – su įvairiais kanaliukais, nedidelių kliūčių perlipimais ar peršokimais, pakilimais ir nusileidimais. Kita vertus, nerasite čia didelių nuolydžių, skardžių, kur būtų galima nugriūti ir užsigauti“, – pasakojo O. Undzėnaitė.

Didelio šalčio, anot jos, nesijaučia – nėra vėjo, kadangi viskas vyksta pačiame Kleboniškio miške, medžiai užstoja. Be to, judant speigas nelabai ir baisus. Tik ilgai šnekėtis ar žiūrėti į medžius jau negali, nes pradeda kąsti.

O. Undzėnaitės teigimu, pradedantiems ar po ilgo laiko tarpo stojantiems ant slidžių ši trasa – pats tas. Visą šią savaitę bet kas galės ja šliuožti ir džiaugtis geru oru. Trasos ilgis – lygiai 5,2 km. Ją įveikti trunka kiek daugiau nei valandą, o judant visai neskubriai, su vaikais – apie pusantros valandos.

„Teisinga šliuožimo technika tiesiog palengvina judėjimą pirmyn ir žygis, galbūt, suteikia daugiau malonumo, galima pasidairyti aplinkui, juolab tokiu gražiu oru, kokio sulaukėme sekmadienį. Tačiau buvo ir žmonių, išvis pirmąkart išbandžiusių slides – trasą įveikė visi. Vienas paskui kitą pamažu klampojo šeima su berniuku – manau, ir jiems buvo labai smagu“, – džiaugėsi pašnekovė.

Įrangą turi ne vienas

Kaip sakė viena žygio rengėjų, slidinėjimo įrangą susikrovę sandėliukuose, rūsiuose, kiemuose, tiesą sakant, turi nemažai kauniečių. Tik jiems trūksta informacijos apie slidinėjimą Kauno apylinkėse, iniciatyvas. O. Undzėnaitė spėjo, kad iškritus dideliam sniego kiekiui turėtų susirinkti ne mažiau kaip 200 entuziastų vien su savo įranga.

„Dalį jos nuomojame, tačiau daug komplektų neturime – maždaug mokymuisi. Yra instruktorius, kuris darbo dienomis Ąžuolyne norintiems išmokti veda lygumų slidinėjimo kursus. O žygio dalyvių buvo net su universaliais apkaustais – smagu, paprašiau pasimatuoti (šypsosi). Kai jau užsikabina, tai nekreipia per daug dėmesio į įrangą, kad tik ant slidžių atsistotų. Bet pastebėjau, kad žmonės dabar išvis nepaprastai džiaugiasi sniegu. Jo turime tiek mažai…“ – kalbėjo moteris.

Kitas savaitgalis – kita vieta

Ateinantį sekmadienį šliuožimas planuojamas Lampėdžiuose. Nauja trasa turėtų iš dalies nutįsti karjero ledu, kuris dabar stiprus, gal net pasiekti salą. Paskui kita puse, per pačią Lampėdžio gyvenvietę, pušyną slidininkai paršliuoš atgal.

„Atvirų vietų ten nemažai, turėtų būti ir sniego. Kol trasa nepažymėta, ją sunku nupasakoti, bet paženklinus jau niekaip nepasiklysi: ant ledo planuojame dėti vėliavėles, o miške – minkšto popieriaus įvairiaspalves skrajutes“, – aiškino O. Undzėnaitė.

Taip pat pažymėta Kleboniškio trasa – atskirti lengvai galima dar dabar. O jeigu sniego Lampėdžiuose trūks, apsileisti kauniečiai neketina – kartos Kleboniškyje, kadangi trasa šauni. Prisijunkite ir jūs!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA