Kaunietis pažėrė kritikos viešajam transportui: jeigu susirgsime, kas už tai atsakys? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pažėrė kritikos viešajam transportui: jeigu susirgsime, kas už tai atsakys?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė kaunietis, šį rytą atsidūręs nemalonioje situacijoje. Pasak jo, lauke spaudžiant šaltukui, viešojo transporto stotelėje susispietę žmonės laukė atvažiuojant dviejų autobusų, bet, deja, esą taip ir nesulaukė.

„Šiandien ryte buvo paralyžiuotas viešojo transporto eismas Aukštuosiuose Šančiuose. Šį mikrorajoną galima prilyginti užkampiui, nes pro jį važiuoja vos dviejų maršrutų autobusai – 42-ojo bei 45-ojo. Šiandien nuo 9 val. ryto minėta kryptimi nevažiavo nė vienas iš jų“, – pasakoja portalo skaitytojas.

Kaunietis sako susisiekęs su bendrovės „Kauno autobusai“ atstovais, o jie šiam teigę, jog viešasis transportas gerokai vėluoja, bet jau važiuoja įvardytos krypties link.

„Tačiau to autobuso, apie kurį kalbėjo, taip ir nesulaukėme – atvažiavo kitas – 45-asis, kuriam, remiantis atvykimo grafiku, ir priklausė būti tuo laiku – 9:33 val.. Viešojo transporto stotelėje „Karių kapinės“ stovėjo minia žmonių, nežinodami, kur kreiptis tokiu atveju kaip šis“, – kalbėjo pašnekovas.

Jo teigimu, į minėtą viešojo transporto stotelę 45-ojo maršruto autobusas turėjo atvykti 9:09 val., o 42-ojo – 9:17 val. „Du reisai buvo pavogti. O ką jau kalbėti apie šaltį, kuriame teko stovėti ir laukti. Jeigu mes susirgsime, kas už tai atsakys? Aš už mėnesinį viešojo transporto bilietą moku visą kainą, bet dalis reisų būna pavogti. Kas man visa tai kompensuos? Su tokia problema esu susidūręs ir anksčiau, o priežastys nė karto nebuvo paaiškintos“, – kritikos negailėjo kaunietis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su bendrovės „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialiste Ramune Tarande. Pasak jos, dėl itin didelio žiemos šalčio į kelią vasario 26-osios rytą iš viso neišvažiavo net keturi autobusai. Tačiau R. Tarandės teigimu, nutrauktų viešojo transporto reisų nebuvo – autobusai galėjo stipriai vėluoti.

„Pagrindinė problema šaltis. Dėl jo užšąla oro sistemos, o tam, kad jos būtų atšildytos, žiemą prireikia daugiau laiko nei įprastai kitu metų laiku. Atsiprašome kauniečių ir prašome būti kantriais. Esame pasiruošę šalčiams, bet kartais pasekmių išvengti nepavyksta“, – neslpėpė bendrovės „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialistė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA