Išnarpliotas mėsos detektyvas: įmonės vadovui gresia laisvės atėmimas (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Išnarpliotas mėsos detektyvas: įmonės vadovui gresia laisvės atėmimas (vaizdo įrašas)

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai surinko informacijos, kad vienoje Kauno mėsos įmonėje gali būti apgaulingai tvarkoma apskaita, neteisingai teikiami duomenys apie pajamas, pelną ir turtą. Atlikę kratas, kriminalistai aptiko daugiau nei 11 tonų mėsos, kuri nefigūruoja buhalterinėje apskaitoje.

[galerija kiek=”4″]

Kauno kriminalistai praėjusią savaitę tikrino didmenoje ir mažmenoje šviežiai atšaldyta skerdiena, subproduktais bei rūkytais mėsos gaminiais prekiaujančią įmonę, kurios vadovų sprendimu tam tikra produkcijos dalis, įtariama, sistemingai buvo neapskaitoma įmonės buhalterijoje. O vėliau – realizuojama, taip slepiant mokesčius bei į valstybės biudžetą nesumokant dalies PVM.

Kratų metu bendrovėje rasta daugiau negu 11 tonų dokumentais neapskaitytos mėsos gaminių, kuriems bendrovės vadovai neturėjo dokumentų. Pagaminta produkcija būdavo realizuojama fiziniams, juridiniams asmenims ir tai pačiai įmonei priklausančiose prekybos vietose. Tyrimo metu nustatyta, kad apskaitos dokumentai, patvirtinantys sandėlio likučius, nuo 2017 m. gruodžio 31 d. išvis nėra vedami.

Įtarimai į valstybės biudžetą nesumokėtu pridėtinės vertės mokesčiu, nepagrįstai sumažintomis bendrovės pajamomis, į apskaitos registrus įrašytais neteisingais duomenimis apie ūkines operacijas, iškreipta tikrąja ūkine, komercine, finansine bendrovės būklė bei duomenimis apie turtą pareikšti įmonės vadovui.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. ir 220 str. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA