Universitetai nutarė – turi keistis minimalus stojamasis balas | Kas vyksta Kaune

Universitetai nutarė – turi keistis minimalus stojamasis balas

BNS 2018/02/24 08:16
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Lietuvos universitetų rektorių konferencija (LURK) penktadienį pritarė siūlymui, kad jau šiemet stojantiesiems tiek į valstybės finansuojamas, tiek į mokamas vietas, minimali balo kartelė siektų 3,6.

Švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas teigė, kad anksčiau aukštesnę 4 balų kartelę siūliusiai ministerijai šis kompromisas priimtinas ir greičiausiai galutinis sprendimas bus patvirtintas jau netrukus.

„Matyt, dar truks kokią savaitę ar dvi, kol sulauksime oficialios rektorių nuomonės, bet tikimės jau greitai priimti tą sprendimą. Sprendimas priklauso nuo ministrės, jis kol kas nepriimtas, bet toks variantas aptartas su rektoriais ir rektoriams jis yra priimtinas“, – teigė viceministras.

Pasak G. Viliūno, ministerija įsiklausė į rektorių konferencijos argumentus, kad žymus slenkstinio balo kėlimas stipriai veikia universitetus dėl demografinių priežasčių.

Jo teigimu, nustatant kartelę vadovautasi logika, kad 3,6 balo brandos egzaminų pagrindinių pasiekimų skalėje atitinka žemutinę ribą, t. y. 36 balus iš 100.

LURK prezidentas Artūras Žukauskas teigė, kad po diskusijų pritarta, jog minimalus balas būtų taikomas visiems vienodai, t. y. neatsižvelgiant į pačių aukštųjų mokyklų šiuo metu taikomą balą, ar stojama į valstybės finansuojamas, ar mokamas vietas, taip pat į tai, ar stojantieji baigė mokyklas anksčiau, ar baigs šiemet.

„Viską tvirtina ministerija, ji tik nori, kad būtų pritarimas, tad mes tokiam kompromisiniam variantui pritarėme (…), kad įstoti į bet kokią aukštąją mokyklą reikės turėti 3,6 balo“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA