Krizė Kauno tardymo izoliatoriuje – nerimauja, kad teks badauti | Kas vyksta Kaune

Krizė Kauno tardymo izoliatoriuje – nerimauja, kad teks badauti

delfi.lt 2018/02/22 16:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį popiet visuomenininku prisistatantis Edvinas Girša žiniasklaidą informavo, kad Kauno tardymo izoliatoriuje kvepia katastrofa. Baigėsi maisto tiekimo sutartis, o naujo viešojo pirkimo laimėtojo dar nėra.

„Šiandien baigiasi sutartis su Kauno tardymo izoliatoriaus maitinimo tiekėju. Tai gresia katastrofa įstaigai – gali būti, kad kils problemų su beveik 300 sulaikytų asmenų maitinimu“, – teigiama pranešime.

„Kalėjimų departamentas ir Kauno tardymo izoliatoriaus vadovybė dar nepasirūpino nauju tiekėju, nors minėtos įstaigos audito metu pagarsėjusi įmonė „Niklita“ šiandien baigia savo darbą maitinant suimtuosius – nustojo galioti prieš keletą metų pasirašyta sutartis. O naujas maitinimo tiekėjas dar neišrinktas.

Nuo visuomenės ši kritinė situacija Kauno tardymo izoliatoriuje yra slepiama. Nuteistieji nerimauja, kad nuo rytojaus jie nebus maitinami. Baiminamasi, ar tai neprives prie masinių sulaikytųjų nepaklusnumo akcijų. Kas rytoj maitins Kauno tardymo izoliatorių?“ – klausiama žinutėje.

Susisiekus su Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotoju Arvydu Venclovu, šis patikino, kad dedamos visos pastangos, jog būtų užtikrintas įkalintųjų maitinimas.

„Buvo organizuoti keli viešieji pirkimai, tačiau neatsirado norinčių, todėl dabar viską sprendžiame paskutinę minutę“, – sakė tardymo izoliatoriaus atstovas.

Paklaustas apie galimus sulaikytųjų streikus ir keliamus neramumus, direktoriaus pavaduotojas nesileido į spekuliacijas.

„Negalime kalbėti apie tai, kas būtų jeigu būtų, prielaidų galima daryti visada ir visokių. Vienaip ar kitaip, mes užtikrinsime tai, kas turi būti, o kokiu būdu tai padarysime, dabar ir sprendžiam. Manau, kad per ateinančias dienas kaliniai tikrai nebadaus, nes taip negali būti. Maitinimas bus užtikrintas“, – sakė A. Venclovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA