Dar vienas smurto prieš mažametį atvejis Kaune: vaikas paimtas iš motinos | Kas vyksta Kaune

Dar vienas smurto prieš mažametį atvejis Kaune: vaikas paimtas iš motinos

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos prokuratūroje Kauno apylinkės prokuratūroje buvo aptariamas dar vienas smurto prieš mažametį artimoje aplinkoje atvejis. Vaikas, vakar atsidūręs Kauno medikų rankose, prasitarė, jog jis nukentėjo nuo mamos rankos.  Kaip paaiškėjo, panašaus pobūdžio pranešimų dėl moters elgesio būta ir anksčiau.

Atvejis dėl mažamečio – ne pirmas

„Galiu patvirtinti, kad vakar gauta informacija apie vaiko sužalojimą. Tyrimas dėl šio atvejo atliekamas Žaliakalnio policijos komisariate gavus duomenų, kad motina galimai smurtavo prieš vaiką. Sužalojimą ant vaiko kūno pastebėjo močiutė. Jos teigimu, pats vaikas pasakė, kad motina prieš jį smurtauja“, – sakė Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė.

Pirminiais duomenimis, vaikas buvo pastumtas ir nukritęs susižalojo kelį. Pasak Vyriausiosios prokurorės, šiuo metu laukiama išvadų, kurios patvirtins, kokie sužalojimai padaryti, nustatys jų lokaciją taip pat pasakys, koks sutrikdymo mastas padarytas. Artimiausiu metu vaikas esą bus apklaustas dalyvaujant psichologui.

„Dėl įvykio motina buvo laikinai sulaikyta, jai pareikštas įtarimas. Šiuo metu iš areštinės ji išleista paskyrus kardomąją priemonę. Kol kas vaikas siekiant užtikrinti jo saugumą, atskirtas nuo motinos. Vaiko teisių specialistai apie situaciją žino, todėl peržiūros metu bus nustatyta, kuri aplinka mažamečiui tinkamiausia“, – komentavo D. Brudnienė.

Pranešimų dėl galimai naudoto smurto prieš vaiką, pasak jos, buvo gauta ir anksčiau. Dėl visų jų sprendimai priimti ir įsiteisėję. Tačiau įtariamoji vaiko motina nėra teista dėl smurto.

Slepia nuo giminaičių, kol dingsta mėlynės

Su portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistais susisiekė vyras (aut. past. tapatybė redakcijai žinoma) iš aprašytam įvykiui artimos aplinkos. Jis tikina gerai žinantis su mažamečiu susijusią situaciją – motina, jo teigimu, prieš savo mažametį sūnų smurtauja ne pirmą kartą. Pasak pašnekovo, moteris, dėl pateiktų įtarimų uždaryta į areštinę, yra buvusi Seimo nario padėjėja, šiuo metu dirbanti akademinį darbą.

„Kai vaikas dar būdamas trejų kitiems pasakydavo, kad jį muša mama, niekas netikėdavo. Mano turimomis žiniomis, smurtu prieš savo sūnų įtariama lektorė šiuo metu skiriasi su savo vyru, o, kad vaikas nenorėtų važiuoti pas tėtį, jį muša ir slepia nuo giminaičių, kol dingsta mėlynės“, – sakė vyras iš įvykiui artimos aplinkos.

Jo teigimu, įtariamosios vyras – karininkas, šiuo metu išvykęs į komandiruotę darbo reikalais. Moteriai dėl smurtavimo prieš mažametį berniuką esą jau ne kartą teko stoti į akistatą su pareigūnais.

Skiriasi su vyru

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kalbėjosi ir su mažamečio močiute, įtariamosios mama. Ji patvirtino, jog anūkas yra dažnai skriaudžiamas motinos. „Gal pagaliau triumfuos teisingumas. Jau mes informavome visas įmanomas institucijas Lietuvoje, dar nesikreipėme tik į prezidentę. Mano duktė nesilaiko teismo nutarčių – vaiko paėmimo grafiko, savivaliauja. Negalime rasti išeities – vaikas nuolat kenčia“, – kalbėjo moteris.

Berniuko močiutės teigimu, vaiko tėvas – karininkas, šiuo metu išvykęs į komandiruotę Ukrainoje. „Mano santykiai su dukterimi buvo geri. Kai vaikas gimė, pusantrų metų gyvenau jos šeimoje ir auginau anūką. Viskas pasikeitė po to, kai ji išėjo į darbą. Tuomet po kurio laiko ji panoro skirtis su vyru. Stojau į žento pusę, nes tai jau trečiosios skyrybos dukros gyvenime. Aš negaliu šito leisti, jos neatsakingumas, vaiko nepriežiūra man įgriso. Kodėl turi kentėti mažas vaikas?“, – komentavo ji.

Vaikas susigūžęs lindi po stalu

Pasak įtariamosios moters mamos, duktė neaiškina, kodėl smurtauja prieš mažametį sūnų ir esą savo kaltės dėl elgesio nepripažįsta. „Anūko globos išsikovoti neketinu. Tiek Kauno miesto, tiek rajono vaikų teisės vaiko globą nusprendė skirti berniuko tetai – tėvo seseriai. Šiuo klausimu jau tvarkomi dokumentai. Tačiau, nepaisant to, anūku rūpinsiuosi visada, nes jaučiu didelę atsakomybę už mano dukters padarytą baisų nusižengimą prieš žmoniją“, – emocijų neslėpė mažamečio močiutė.

Jos teigimu, berniukas nėra vienintelis vaikas šeimoje – įtariamoji turi dar dvi vyresnes dukteris, su kuriomis esą taip pat elgdavosi panašiai kaip ir pastaruoju atveju. „Dabar mes visi supratome tokį jos nemeilės vaikui pagrindą – duktė nori iš vaiko tėvo prisiteisti pinigų, nes skyrybos nėra galutinai įvykusios. Procesas apskųstas, laukiame apeliacijos“, – tikino mažamečio močiutė.

Esą vykstant skyrybų procesui laikas, kurį mažametis praleis su motina ir tėvu yra padalintas pusiau po lygiai. Tačiau pašnekovė sako, jog jos duktė nesilaiko šių nurodymų. „Vaikutis jaučiasi nejaukiai. Vakar nuvykome į darželį jo pasiimti, radome susigūžusį ir palindusį po stalu. Anūkas ten gulėjo maždaug 15-20 minučių, kol mums pavyko jį įkalbėti išlįsti. Jis abejoja netgi manimi, baimindamasis ar aš jo neatiduosiu mamai, nes duktė anūką anksčiau du kartus yra išsivežusi iš mano kiemo“, – pasakojo pašnekovė.

Primename, kad vasario 21 d. 20 val. 40 min. močiutė su teta į Kauno ligoninę atvežė berniuką (g. 2013 m.), kuris dėl kojos sumušimo gydomas ambulatoriškai. Vaikas papasakojo, kad vasario 20 d. Kaune, Savanorių prospekte, namuose, jam rengiantis, mama ėmė ant jo šaukti, liepė greičiau rengtis, o tada ranka sudavė į galvą bei pastūmė rankomis į sieną, į kurią atsitrenkęs jis ir susižalojo koją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA